Cum puteți scoate pesticidele din legume şi fructe?

Știm cu toții că fructele și legumele sunt tratate cu pesticide. Spălareaa pur și simplu sub apă și ștergerea acestora nu permite îndepărtarea resturilor de substanțe chimice încrustate în coajă și nocive pentru sănătate. Desigur, noi adesea le decojim, dar astfel își pierd valoarea nutritivă.
Un studiu recent efectuat de cercetatorii de la Universitatea din Massachusetts din Statele Unite a arătat ca o spălare simplă cu bicarbonat de sodium poate elimina 80-95% din pesticide.

Care fructe și legume?

Cele pe care adesea le mâncăm cu coajă și cele care sunt în contact direct cu pesticidele: mere, pere, struguri, morcovi, căpșuni, vinete, dovlecei, piersici, salate, ardei, cartofi …

Ce să facem?

Când vă întoarceți de la magazin sau de la piață, faceți fructelor și legumelor o baie de apă rece. Adăugați bicarbonatul de sodiu, în proporții de 1 gr la 1l de apă și lăsați-le să se înmoaie timp de 15 minute. Clătiți și uscați fructele și legumele înainte de a le aranja și depozita.
Bicarbonatul face posibilă curățarea profundă a fructelor și a legumelor fără a afecta substanțele nutritive prezente frecvent în coajă.
O soluție ecologică, simplă, ieftină și rapidă pentru a spăla bine fructele și legumele, păstrând astfel sănătatea dumneavoastră.

loading...