Cum să faceți supă și cuburi concentrate din supă în casă? Nimic mai simplu! - Retete-Usoare.eu

Cum să faceți supă și cuburi concentrate din supă în casă? Nimic mai simplu!

Cuburile din supă sunt extrem de practice fiind utilizate pentru a oferi aromă unei ciorbe, unui sos sau unui fel de mâncare. Totuși, trebuie să recunoaștem că atunci când citim lista ingredientelor de pe etichetă,suntem dezamăgiți: conțin prea multă sare, amelioratori de aromă, cum ar fi E621 sau E627, acidifianți, sirop de glucoză … Toate acestea nu par deloc apetisante! Învățați să faceți supă și cuburi concentrate din supă în casă pentru mâncare cât mai sănătoasă și cât mai naturală.

Ce trebuie să puneți în supa de casă?

Avem o veste bună: contrariu aparențelor, să preparați de sine stătător o supă (de legume, de carne de pui, de carne de vită) e mult mai simplu… și mai economic!
Deci, pentru o supă 100% gratuită este suficient să păstrăm câte ceva  din preparatele noastre culinare. Cu cât mai multe oase cu atât mai mult gust, au multă gelatină și dau un gust extraordinar:
– carcasele, pielea, oasele, gâtul, labele și resturile de pui;
-oasele și resturile de vită;
-coji, pielițe și cozi de legume.
Încercați de fiecare dată când luați un pui, nu aruncați resturile. Puneți-le și congelați-le. Sunt foarte la îndemană. Apoi le vom pune în congelator în pungi și imediat după ce strângem 2 pungi pline, pregătim o supă de casă!
Notă: desigur că puteți prepara o supă din bucăți de carne de vită, de pui și legume întregi, dar vorbesc acum de “reciclare”!

Cum preparați supă de casă?

Nu e nimic mai simplu decât să pregătiți o supă de casă: puneți legumele sau amestecul de carne și legume într-o oală mare și adăugați ingrediente care vor face supa aromată, cum ar fi usturoiul, ceapa, o legătură de ierburi parfumate, condimente, o bucățică de ghimbir…și nu uitață să asezonați cu sare și piper negru.
Apoi adăugați apă cât să acopere ingredientele și lăsați să fiarbă înăbușit (fără să dea în clocot) minimum 1 oră, în acest timp supa va îmbiba toate aromele.

Cum realizați cuburi concentrate din supă?

Odată ce supa este gata, e timpul să faceți cuburi de supă pentru mai multă comoditate. Iar pentru asta trebuie să:
-filtrați supa, lăsați-o să se răcească și îndepărtați stratul de grăsime format la suprafață.
-folosind o pâlnie, turnați supa în formă sau pungă pentru cuburi de gheață.
Dați forma la congelator și folosiți cuburile de supă mai târziu pentru sosuri, supe și mâncăruri din carne aromate.
Sau puteți păstra supa la frigider timp de 5 zile, chiar și 10 în caz că nu ați îndepărtat stratul de grăsime.

Cuburi concentrate de legume:

Curățați legumele, tăiați felii (înafară de frunzele de arpagic) puneți la fiert, la abur, pentru 15 min. Cand sau racit tocați bine, cu robotul de bucătărie, spălați și tăiați mărunt arpagicul, amestecați, puneți uleiul, sarea si piperul, omogenizați foarte bine compoziția.
Ungeți formele cu puțin ulei de măsline după care umpleți si dați la congelator. A doua zi, îndepărtați formele, iar cuburile le împărțiti în pungi pentru congelator. Când aveți nevoie, scoateți o punga din congelator, luați 1-2 cuburi, dupa care legați punga și o puneți înapoi.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!