Cum să pregătiți o bucată de carne la cuptor. Un truc foarte util atât pentru gospodinele cu experineță, cât și pentru cele începătoare! - Retete-Usoare.eu

Cum să pregătiți o bucată de carne la cuptor. Un truc foarte util atât pentru gospodinele cu experineță, cât și pentru cele începătoare!

Nu există nimic mai simplu decât marinarea unei bucăți de carne. Am dat apa în clocot, am adăugat condimente, după gust, am turnat marinada peste carne și am lăsat-o, până în momentul pregătirii. Orice gospodină cunoaște această metodă. Nu necesită mult timp, în schimb carnea mereu iese gustoasă și fragedă. Dar ce ziceți de perfecționare?
Astăzi, vă propunem să învățați cum se pregătește carnea de vită în stil brazilian. Localnicii știu ce înseamnă carne gustoasă, condimente perfecte și care e temperatura corectă de coacere. Iată de ce, carnea pregătită după această rețetă este ideală din toate punctele de vedere: gust, aromă, aspect. Transferați-vă în această țară fierbinte cu bucate delicioase, fără să ieșiți din casă.

INGREDIENTE:

-700 gr carne de vită;
-100 ml oțet de vin alb;
-200 ml de vin alb sec;
-100 ml ulei de măsline;
-1 linguriță de rozmarin;
-1 kg de sare;
-5 boabe de piper negru.

MOD DE PREPARARE:

1.Combinați oțetul de vin, uleiul de măsline și vinul. Adăugați rozmarinul și piperul negru. Marinada pentru carne e gata.
2.Spălați carnea, uscați-o cu un prosop de hârtie, după care o puneți în marinadă pentru 2 ore. Dacă aveți posibilitatea, o puteți lăsa la marinat și mai mult timp.


3.Așezați carnea într-o formă de copt adâncă și turnați deasupra ei ¼ din marinadă. Acoperiți carnea cu hârtie de copt și puneți sarea în formă de piramidă.


4.Setați cuptorul la 195°С și coaceți carnea timp de 30 minute.
5. Înainte de servire, o tăiați felii subțiri.
Se pare că 30 de minute este foarte puțin pentru ca bucata de carne de vită să se pregătească. Vrem să vă preîntâmpinăm, că carnea are un grad mediu de gătire. Va fi fără sânge, dar roz în interior. Salvați rețeta și împărtășiți-o și prietenilor, pentru că merită!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...