Curățarea rapidă și eficientă a grătarelor de pe aragaz!

Căutați o metodă rapidă de curățare a grătarelor de pe aragaz? Încercați-o pe aceasta: este eficientă și are o serie de consecințe pozitive. Care? Citiți articolul, ca să le aflați!

AVEȚI NEVOIE DE:

-soluție de desfundat țevile;

-un burete;

-o cârpă curată și uscată;

-un sac pentru gunoi;

-mănuși de menaj.

MOD DE LUCRU:

1.Puneți grătarul acoperit de grăsime și arsuri în chiuvetă. 

2.Îmbibați buretele cu soluție de desfundat țevile, după care aplicați-o pe grătarul murdar. Lucrați cu grijă, purtând mănuși de protecție!!!

3.După ce ați trecut o dată cu buretele pe tot grătarul, mai adăugați soluție pe burete și repetați procedura. Veți observa cum murdăria se separă treptat de el, rămânând pe burete sau căzând în chiuvetă.

4.După aceasta lăsați soluția să acționeze pe parcursul a 10-15 minute. Dacă grătarul este foarte murdar sau soluția are un miros neplăcut, puteți să puneți grătarul într-un sac de gunoi.

5.Peste 10-15 minute curățați grătarul cu partea abrazivă a buretelui. Spălați-l sub jetul de apă și uscați-l cu ajutorul unei cârpe curate.

6.Puneți grătarul curat pe aragaz. Gata!

AVANTAJELE ACESTEI METODE DE CURĂȚAT:

1.Este rapidă și eficientă. Nu necesită mult efort fizic.

2.Soluția de desfundat țevile se scurge de pe grătar, ajunge în scurgerea chiuvetei și curăță țevile.

3.Curățarea grătarului va fi urmată obligatoriu de curățarea chiuvetei, care devine mai ușoară, datorită soluției de desfundat țevile.

LIMITE:

1.Dacă chiuveta dumneavoastră este confecționată din aluminiu, nu realizați procedura de curățare a grătarului în ea: soluția de desfundat țevile determină oxidarea aluminiului, urmată de apariția petelor.

2.Unele grătare sunt prea mari și nu încap în chiuvetă.

Spor la treabă!

New