Dați foc la o foaie de dafin în casă și urmăriți ce se va întâmpla peste 10 minute! - Retete-Usoare.eu

Dați foc la o foaie de dafin în casă și urmăriți ce se va întâmpla peste 10 minute!

Fiecare casă are propria sa aromă. Casele unor oameni miros a parfum sau cafea, iar ale altora — a mâncare de casă sau lapte cald. Însă există locuințe, în care este prezentă o mireasmă incredibilă de prospețime și curățenie. Și, în același timp, vă simțiți foarte confortabil în ele, deoarece mireasma respectivă nu este dată de odorizanți artificiali.

Probabil, acești oameni cunosc metoda, pe care o utilizau grecii și romanii din Antichitate. Ei foloseau foile de dafin atât în gastronomie, cât și pentru eliminarea mirosurilor neplăcute și a igrasiei din încăperi. În acest scop frunzele de laur erau arse…

Apropo, dacă această procedură este aplicată frecvent, ea poate contribui atât la eliminarea mirosurilor, cât și la prevenirea câtorva boli și îmbunătățirea stării de sănătate. S-a demonstrat că aroma foii de dafin are efecte calmante și analgezice asupra organismului.

Foile de dafin sunt capabile să preîntâmpine crizele de epilepsie, să combată stresul, oboseala și insomnia. Aceste efecte se datorează faptului că acest condiment conține cineol (eucaliptol) și uleiuri esențiale specifice, care eliberează căile respiratorii și contribuie la relaxarea întregului organism.

Ca să simțiți efectul relaxant în doar 10 minute, dați foc la două foi uscate de dafin deasupra unui vas potrivit. Peste un anumit timp veți simți un miros plăcut, care va umple toată camera.

Apropo, frunzele de laur reprezintă simbolul purității, succesului și victoriei. În Antichitate se considera că această plantă are proprietăți magice. Ea era utilizată în cadrul diferitor ritualuri pentru îndeplinirea dorințelor. Unele persoane încă păstrează o rămurică de laur deasupra ușii principale a casei, în calitate de talisman.

Beneficiile oferite de foile de dafin sunt dificil de enumerat. Ele sunt utilizate în gastronomie, în scopuri terapeutice, în viața cotidiană și în multe alte domenii. Iată de ce trebuie să avem această mirodenie unică în casă!