De ce se taie un colț al buretelui de spălat vesela? Acest truc ne scoate deseori din încurcătură! - Retete-Usoare.eu

De ce se taie un colț al buretelui de spălat vesela? Acest truc ne scoate deseori din încurcătură!

TRUCURI ÎN BUCĂTĂRIE

1. RECIPIENT PENTRU PĂSTRAREA SPAGHETELOR

Deseori aceste recipiente sunt scumpe. Însă puține persoane știu că ele pot fi confecționate din sticle simple de plastic.

2. SUPORTURI PENTRU PRODUSELE DIN FRIGIDER

V-ați săturat să tot căutați diversele sticluțe cu sosuri prin frigider? Pur și simplu utilizați o cutie pentru ouă în calitate de suport pentru ele.

3. AGĂȚĂTOARE PENTRU PLICURI ȘI PACHETE

Puteți să aranjați pachetele cu cafea și diverse condimente cu ajutorul umerașelor cu cleștișori. Acum nu mai trebuie să vă îngrijorați că produsele dumneavoastră preferate se vor împrăștia.

4. ASCUȚITOARE PENTRU CUȚITE

Dacă nu aveți la îndemână un dispozitiv special pentru ascuțirea cuțitelor, vă va scoate din încurcătură o cană obișnuită de ceramică. Pur și simplu frecați de câteva ori lama cuțitului de fundul cănii așezate cu gura în jos.

5. CURĂȚITORUL DE LEGUME

Un curățitor simplu de legume poate fi confecționat chiar de dumneavoastră. Fixați-l de cuțit, când trebuie să curățați legumele de coajă.

6. BURETELE DE BUCĂTĂRIE

Fiecare gospodină are câțiva bureți, pe care îi utilizează pentru diverse scopuri în bucătărie. Unul este pentru spălatul vaselor, altul — pentru curățarea aragazului, iar al treilea — pentru menajul mobilei din bucătărie. Femeile știu cu siguranță care burete trebuie utilizat pentru un scop concret. Însă ce se întâmplă atunci când curățenia din bucătărie este făcută de soții sau copiii lor?

Cel mai probabil ei le vor încurca și vor spăla vasele cu buretele nepotrivit. Ca să evitați asemenea situații, pur și simplu tăiați un colț al buretelui, cu care ștergeți suprafețele din bucătărie.

7. TOCĂTORUL

Pentru ca tocătorul să nu se miște în timp ce-l utilizați, puneți o lavetă umedă sub el.

8. TAVA DE COPT

Dacă în arsenalul din bucătăria dumneavoastră încă nu există diverse tăvi de copt, nu vă întristați! Puteți să obțineți tava de dimensiunea necesară, confecționând o mică barieră din folie de aluminiu.

9. OCHIURILE IDEALE

Pentru ca albușul capricios al ouălor să nu se răspândească pe toată tigaia, utilizați inelele din ardei gras proaspăt în calitate de limite de demarcație.

10. AVOCADO

Pentru ca pulpa acestui fruct să nu se oxideze după ce îl tăiați, pur și simplu ungeți-i marginile interioare cu ulei de floarea-soarelui.

Iar voi ce trucuri culinare cunoașteți? Povestiți-ne neapărat experiențele voastre în comentarii!