De ce trebuie curățate arzătoarele aragazului? Cât de frecvent trebuie realizat acest lucru?

INSTRUCȚIUNILE DE UTILIZARE

Manualul despre utilizarea aragazului trebuie să conțină informații despre curățarea arzătoarelor. În majoritatea cazurilor producătorii indică setul standard de moduri și soluții de curățat.

Următoarele materiale sunt potrivite pentru diferite tipuri de aragaze: soluțiile de spălat vasele, bureții neabrazivi, periuțele vechi de dinți, bicarbonatul de sodiu, agrafele pentru hârtie și cârpele curate.

Are sens să studiați cu atenție recomandările producătorului. Manualul de utilizare conține informații despre ce poate fi făcut și ce trebuie evitat în timpul îngrijirii aragazului. În descriere se propun atât soluțiile potrivite de curățare, cât și compușii, care trebuie evitați. 

Cel mai bine ar fi să vă informați, ca să nu deteriorați aspectul exterior al aragazului. Printre altele, dacă nu aveți manualul tipărit, acesta poate fi găsit pe site-ul producătorului.

ÎNDEPĂRTAREA MURDĂRIEI

Începeți cu faptul că trebuie neapărat să închideți robinetul de la gaze. Siguranța este mai presus de orice. Asigurați-vă că arzătoarele s-au răcit, dacă aragazul a fost folosit recent. Scoateți-le cu grijă de pe tuburile, prin care se eliberează gazul. Trebuie să le scoateți cu atenție, ca să nu deteriorați electrozii de aprindere. Scoateți deodată toate arzătoarele și puneți-le pe o cârpă textilă sau pe un șervețel.

Scufundați arzătoarele și capacele lor în apă fierbinte. Adăugați soluție de spălat vasele și lăsați-le să se înmoaie pe parcursul a 20-30 minute. Astfel veți reuși să dezlipiți murdăria solidificată. Folosind un burete neabraziv, îndepărtați cu minuțiozitate impuritățile de pe toată suprafața arzătorului. Puteți să utilizați o periuță veche de dinți pentru curățarea locurilor greu accesibile.

CURĂȚAREA CANALELOR

Dacă a mai rămas murdărie prin orificiile arzătoarelor, puteți să folosiți ceva mai subțire. În asemenea situații sunt utile agrafele pentru hârtie. Curățați canalele cu ajutorul vârfului agrafei, îndepărtând cocoloașele întărite. Nu vă sfătuim să folosiți scobitorile: ele se pot rupe, înfundând încă mai mult orificiile arzătoarelor.

ÎNLĂTURAREA PETELOR

Ca să îndepărtați impuritățile persistente, aveți nevoie de pasta preparată din bicarbonat de sodiu și apă. Amestecați-le în cantități egale. Aplicați pasta pe suprafața capacelor și frecați-le cu periuța de dinți. Dacă este necesar, puteți să repetați procedura de câteva ori. Bicarbonatul de sodiu este suficient — nu vă recomandăm să folosiți compuși cu clor sau buretele de sârmă.

După ce veți termina curățarea, spălați foarte bine arzătoarele și capacele sub jetul de apă. Ștergeți-le cu o cârpă curată și lăsați-le să se usuce. Asamblați ochiurile aragazului: puneți arzătoarele pe tuburile de eliberare a gazului și acoperiți-le cu capacele lor. Mai rămâne doar să porniți aragazul și să verificați funcționarea lui. Gazul trebuie să fie albăstrui și să iasă ușor din arzătoare.

PROFILAXIA

Vă recomandăm să curățați regulat aragazul. Respectând regulile de utilizare, veți reuși să mențineți aspectul lui îngrijit și să preveniți scurgerile de gaze în locuință. De acum știți cum se curăță arzătoarele, pentru ca aragazul să vă servească îndelung și să vă fie de folos la prepararea celor mai gustoase mâncăruri. Curățenia și ordinea sunt garanția sănătății noastre!

Spor la treabă!

New