Decorați curtea cu un foișor, construindu-l de sine stătător! Simplu, frumos și creativ!

ETAPELE CONSTRUIRII FOIȘORULUI DE LEMN

Puteți să începeți construirea doar atunci când ați ales locul pentru viitorul foișor, dimensiunile și aspectul lui. Haideți să studiem una dintre cele mai simple și interesante variante. Completarea construcției cu grătar, presupune împărțirea spațiului în închis și deschis. Pe lângă acestea, se planifică amplasarea unui gazon adevărat pe acoperiș.

În partea foișorului, în care se va afla grătarul, este necesară cimentarea podelei. Ulterior ea va fi acoperită cu gresie, deoarece pardoseala de lemn nu se poate afla sub grătar.

Partea deschisă a foișorului va avea podea de lemn. Înaintea întinderii dușumelei propriu-zise, trebuie să montați suportul de cherestea. La această etapă aveți nevoie de un nivel cu bulă de aer. Trebuie să luați în considerație faptul că distanța dintre cherestele poate fi diferită. Ea depinde de grosimea scândurilor de lemn. Cu cât acestea sunt mai subțiri, cu atât distanța este mai mică.

Cel mai bine ar fi să folosiți scânduri cu grosimea de 30-40 mm pentru dușumea. Ele permit montarea cherestelelor la distanța de 50-70 cm. În acest caz montarea lor este mai confortabilă, mai ales dacă nu aveți experiență. Baterea cuielor sau înfiletarea șuruburilor este extrem de complicată, când spațiul este limitat.

Nu trebuie să umpleți spațiile dintre cherestele. Podeaua este mai rezistentă, când aerul pătrunde cu ușurință sub ea. De asemenea, nu ar strica să prelucrați cherestelele. În acest scop sunt potrivite compozițiile protectoare speciale, uleiul de in sicativat sau uleiul pentru motoare, încălzit în prealabil.

Cât timp cherestelele se usucă, puteți să vă ocupați cu asamblarea carcasei și pereților.

Cea mai ieftină variantă pentru pereți este scândura nerindeluită. Ea are un preț mult mai mic decât lambriul și arată foarte bine. Umplerea carcasei trebuie realizată de jos în sus.

Datorită marginilor neregulate, nu sunt foarte vizibile erorile mici, prezența cărora este admisibilă, dacă nu aveți experiență.

După ce carcasa va fi căptușită, treceți la instalarea căpriorilor pentru acoperișul triunghiular.

Apoi trebuie să căptușiți dușumeaua.

Mai rămână să asamblați acoperișul.

Având în vedere faptul că se planifică întinderea gazonului pe acoperiș, întindeți continuu scândurile de lemn. Anume ele vor deveni baza, pe care veți monta membrana de hidroizolație. 

Montați o plasă cu ochiuri mari din cherestea. Anume ea nu va permite alunecarea substratului, jucând rolul unui fel de armătură.

De asemenea, trebuie să scoateți hornul pentru grătar pe acoperiș.

Montând țevile de drenaj, presărați totul cu cheramzit. Acoperișul este practic gata! Acum trebuie să ridicați solul pe el, să-l răspândiți uniform și să semănați iarba.

Acest proiect de foișor este interesant și se realizează ușor. Dacă doriți, puteți să-l simplificați sau să-l completați cu alte elemente.

Luând varianta propusă ca bază, puteți să construiți de sine stătător un foișor minunat: solid, frumos și confortabil!

Spor la treabă!

New