Delicatesă din ciolan de porc – alternativă pentru mezeluri!

Un preparat minunat, care se prepară ușor, fără prea multe bătăi de cap. Este o alternativă minunată pentru mezelurile din comerț!

INGREDIENTE:

-1.6 kg de ciolan de porc;

-apă;

-2 cepe;

-3-4 boabe de piper negru;

-o lingură de gelatină;

-sare, piper negru măcinat, alte condimente — după gust;

-2-3 foi de dafin (sau după gust);

-un cățel de usturoi.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați foarte bine ciolanul de porc, curățându-i cu cuțitul șoriciul.

2.Puneți-l într-o cratiță cu apă clocotindă, în care ați adăugat 2 linguri de sare (apa trebuie doar să acopere carnea, ca să rezulte o supă concentrată – nu umpleți cratița). Îndepărtați spuma formată la începutul procesului de fierbere, după care fierbeți carnea pe foc mic, sub capac, până va fi gata, adăugând cepele, foile de dafin și câteva boabe de piper negru (noi am fiert carnea pe parcursul a 2.5 ore).

3.Scoateți ciolanul de porc din supă. Lăsați-l puțin să se răcească, după care dezosați-l și separați-i carnea de șorici și grăsime (aveți grijă să nu deteriorați integritatea șoriciului). De asemenea, curățați șoriciul de grăsime.

4.Mărunțiți puțin carnea, divizându-o cu mâinile în fascicule mari. De asemenea, dacă doriți, puteți să tăiați mărunt o bucățică de grăsime și să o adăugați în carne.

5.Dizolvați gelatina în 200-250 ml de supă caldă, strecurată.

6.Mărunțiți usturoiul cu cuțitul.

7.Amestecați carnea pregătită cu usturoiul mărunțit și supa, în care ați dizolvat gelatina. Gustați compoziția rezultată și, dacă este necesar, mai adăugați sare și piper negru măcinat (bineînțeles, puteți să folosiți alte condimente, care vă plac).

8.Întindeți șoriciul curățat într-o tavă de chec, tapetată cu folie alimentară, acoperindu-i complet fundul și parțial pereții.

9.Transferați compoziția de carne în tavă, răspândindu-o uniform. Acoperiți-o cu folie alimentară.

10.Dați carnea la frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte, ca să se închege supa din jurul ei.

11.Scoateți preparatul obținut din frigider și din formă, răsturnându-l pe un tocător. Îndepărtați folia alimentară de pe suprafața lui.

12.Porționați-l și serviți-l.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New