Desert minunat, preparat în 15 minute (fără coacere). Pur și simplu se topește în gură!

O ruladă extraordinară, cu textură fină, aromă plăcută și gust bogat și interesant!

INGREDIENTE:

Pentru blat:

-300 g de curmale (cu sâmburi);

-100 g de nuci;

-100 g de biscuiți (puteți să-i înlocuiți cu nuci);

-o lingură cu vârf de pudră de cacao;

-o lingură de apă (puteți să o înlocuiți cu coniac sau cafea).

Pentru cremă:

-360 g de brânză dulce de vaci (păstoasă);

-70 g de unt;

-2 linguri de zahăr pudră;

-8 g de zahăr vanilat.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți umplutura: puneți brânza dulce de vaci, untul moale (la temperatura camerei), zahărul pudră și zahărul vanilat într-un bol. Pasați-le cu blenderul până veți obține o compoziție netedă și omogenă.

2.Pregătiți blatul: dacă curmalele sunt deshidratate, acoperiți-le cu apă fierbinte și lăsați-le să se înmoaie pe parcursul a 15-20 minute. Apoi uscați-le cu ajutorul prosoapelor de hârtie și îndepărtați-le sâmburii. 

3.Puneți curmalele pregătite, nucile, biscuiții rupți în bucățele, pudra de cacao și apa în vasul de la blender. Pasați-le până veți obține o compoziție omogenă și maleabilă.

4.Transferați-o pe o bucată de folie alimentară, întinsă pe suprafața de lucru. Întindeți-o cu mâinile umede sub formă de blat dreptunghiular.

5.Răspândiți uniform umplutura pe blatul obținut, lăsându-i liberă una dintre marginile scurte.

6.Apoi rulați-l sub formă de rulou cu ajutorul foliei alimentare, începând de la marginea scurtă acoperită cu umplutură.

7.Înveliți rulada cu folia alimentară și așezați-o cu grijă pe un tocător. Dați-o la frigider pentru câteva ore sau peste noapte, ca să se întărească.

8.Apoi scoateți-o din folie și uniformizați-i capetele.

9.Dacă doriți, puteți să acoperiți rulada cu ciocolată topită (noi am folosit 90 g de ciocolată și o lingură de ulei rafinat de floarea-soarelui) și să o presărați cu fulgi de cocos. Așteptați până când ciocolata se va întări.

10.Porționați și serviți rulada!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New