Douăsprezece trucuri culinare, care ușurează procesul de gătit și fac mâncarea mai gustoasă!

Nu este un secret faptul că gospodinele experimentate știu cum să ofere un gust irepetabil, mai intens, unui sau altui fel de mâncare. Cunoștințele și aptitudinile vorbesc de la sine. De aceea, noi am decis să vă împărtășim 12 trucuri, care ușurează procesul de gătit și fac mâncarea mai gustoasă!

1. SAREA ȘI ZAHĂRUL PENTRU GUST

Sarea și zahărul pentru intensificarea gustului.

Adăugați cantități egale de sare și zahăr într-un pahar de apă. Gustați soluția obținută: ea trebuie să iasă într-așa fel încât să fie imposibil de determinat, dacă este dulce sau sărată. Această soluție poate fi folosită pentru prepararea sosurilor și dressing-urilor, pentru îmbibarea cărnii de pui (cu ajutorul unei seringi), pentru fierberea orezului sau altor cereale.

2. ULEIUL CONDIMENTAT

Uleiul de măsline cu adaosuri.

Când veți cumpăra o nouă sticlă de ulei de măsline, adăugați câteva rămurele din ierburile dumneavoastră preferate, pe care le folosiți cel mai frecvent în timpul gătitului și un ardei iute în el. Peste câteva zile, după ce uleiul va fi pătruns de aromele condimentelor, veți obține practic un sos, pe care puteți să-l folosiți și pentru prăjit, și pentru dregerea salatelor.

3. PANADA APETISANTĂ

O panadă neobișnuită.

Amestecați pesmetul cu câțiva fulgi de ovăz. Astfel bucățelele de carne vor arăta ca deliciile preferate de la McDonald’s și KFC.

4. PRĂJITUL FĂRĂ STROPI

Stropii de ulei fierbinte.

Înainte de a turna uleiul de floarea-soarelui în tigaie, vă recomandăm să vă asigurați că ea este complet uscată. Când intră în contact cu uleiul fierbinte, picăturile de apă determină împroșcarea lui.

5. FOLOSIREA FOLIEI ALIMENTARE

Bateți carnea prin folia alimentară.

Deseori particule mici de carne se adună printre denivelările ciocanului pentru carne. Puteți să preveniți acest lucru cu ajutorul foliei alimentare. Puteți să acoperiți bucățile de carne sau să înveliți ciocanul cu ea. În mod similar puteți să protejați tocătorul de mirosurile neplăcute și murdărie.

6. MIGDALELE

Curățarea rapidă a migdalelor.

Există un truc simplu, care permite curățarea ușoară a cojii migdalelor. În acest scop acoperiți migdalele cu apă fierbinte pentru 1-2 minute, după care transferați-le în apă rece. După aceasta coaja de pe ele se scoate în 2 timpi și 3 mișcări.

7. SUPA DELICIOASĂ ȘI FOLOSITOARE

Adaosurile pentru supă.

Orice supă devine mai gustoasă și mai folositoare, dacă la sfârșitul gătitului se adaugă jumătate de pahar de suc de morcov în ea.

8. TĂIEREA OUĂLOR FIERTE

Tăiați cu grijă ouăle.

Dacă trebuie să tăiați cu acuratețe ouăle, astfel încât gălbenușurile lor să nu se fărâmițeze, din când în când scufundați lama cuțitului în apă rece.

9. MARINAREA ÎN PUNGĂ

Marinarea cărnii în pungă.

Vă recomandăm să nu marinați carnea în cratiță, ci într-o pungă de plastic. În mod ideal se folosește o pungă vidată. Dar dacă aceasta nu se găsește prin bucătărie, poate fi înlocuită cu o pungă obișnuită sau una cu fermoar. Avantajul acestei metode constă în faptul că punga nu are pereți tari și marinada se răspândește uniform pe bucățile de carne.

10. PREGĂTIREA CĂRNII

Pregătirea corectă a cărnii.

Dacă este pregătită corect, carne iese întotdeauna delicioasă. De exemplu, dacă nu vreți ca ea să fie dură, lăsați-o să se încălzească după păstrarea în frigider. Astfel lăsați-o pe masă pentru minim 60 minute sau mai mult, dar nu mai puțin.

11. FRUCTELE TĂIATE

Păstrarea aspectului apetisant al fructelor tăiate.

Pentru ca fructele tăiate să nu-și piardă aspectul prezentabil în timpul mesei festive, frecați-le sau stropiți-le cu o cantitate mică de suc de lămâie. Astfel veți contribui la încetinirea procesului de oxidare și fructele își vor menține mai mult timp prospețimea. 

12. CARTOFII COPȚI CU CRUSTĂ CROCANTĂ

Cartofi copți, acoperiți cu crustă rumenă și crocantă.

Ca să obțineți cartofi copți, acoperiți cu crustă crocantă, înainte de a-i da la cuptor, înmuiați-i în apă rece ca gheața și sărată pentru 7 minute, după care stropiți-i cu ulei, presărați-i cu condimente și coaceți-i ca de obicei.

V-a plăcut articolul? Atunci distribuiți-l prietenilor voștri!

Spor la gătit!

New