Dovlecei copți cu cașcaval — un deliciu, care se prepară extrem de repede. Cât ai clipi din ochi! - Retete-Usoare.eu

Dovlecei copți cu cașcaval — un deliciu, care se prepară extrem de repede. Cât ai clipi din ochi!

Vă plac dovleceii? Eu pur și simplu îi ador. De aceea, astăzi vă ofer rețeta celor mai delicioși, gingași și apetisanți dovlecei copți cu cașcaval. Îi puteți servi atât fierbinți, cât și reci. Astfel, haideți la bucătărie!

INGREDIENTE:

-6 dovlecei (un kg);
-o linguriță de amestec de condimente (usturoi proaspăt, boia de ardei dulce, nucă măcinată și ierburi uscate: curcuma, busuioc, coriandru);
-3 linguri de ulei;
-0.5 linguriță de usturoi granulat;
-0.5 linguriță de sare;
-100 g de cașcaval (mozzarella sau parmezan).

MOD DE PREPARARE:

1.Folosiți dovlecei tineri, cu coaja subțire, pe care nu este necesar să o curățați. Spălați-i foarte bine, uscați-i și tăiați-le capetele. Apoi tăiați-i în cerculețe cu grosimea de 1.5 cm.
2.Puneți cerculețele de dovlecei într-un vas adânc și presărați-le cu sare (câteva prafuri vor fi suficiente). Amestecați-le și lăsați-le să-și elibereze sucul.
3.Dați cașcavalul (eu am folosit mozzarella) prin răzătoarea mică: el trebuie să arate ca niște tăieței mărunți.
4.Transferați dovleceii într-o strecurătoare așezată pe un bol adânc. Dovleceii vor absorbi în continuare sarea, iar lichidul excesiv se va scurge în bol.
5.După ce acesta se va scurge în totalitate, combinați dovleceii cu amestecul de condimente. De principiu, puteți utiliza condimentele dumneavoastră preferate. Amestecul, pe care l-am folosit, este foarte aromat și poate fi pregătit cu ușurință acasă.
7.Apoi adăugați uleiul și amestecați foarte bine.
8.Mai adăugați și usturoiul granulat, datorită căruia dovleceii copți vor fi încă mai aromați. Iarăși amestecați.
9.Așezați cerculețele de dovlecei în rânduri, unele lângă altele, într-o tavă adâncă de sticlă, pe care nu trebuie să o ungeți cu ulei, deoarece l-am adăugat direct în dovlecei.
10.Presărați dovleceii cu un strat des de cașcaval, care să-i acopere în totalitate și să pătrundă printre rânduri.
11.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 160-180ºC și coaceți dovleceii aproximativ 40 minute, până se vor rumeni. Nu uitați de faptul că toate cuptoarele sunt diferite. De aceea, pentru unele gospodine acest timp de coacere poate fi prea mare, iar altele — pot avea nevoie de mai mult timp.

Gata! Acum știți cum se prepară gingașii dovlecei copți cu cașcaval. Îi puteți servi ca fel principal de mâncare sau ca garnitură.

Vă doresc poftă bună alături de cei dragi!

loading...