Dulceață de căpșuni, preparată la tigaie!

În curând va începe sezonul de preparare a conservelor. De aceea, puteți să începeți să adunați rețetele, pe care vreți să le testați. Începem cu dulceața de căpșuni!

INGREDIENTE:

-1 kg de căpșuni;

-1 kg de zahăr;

-3 linguri de apă (30 ml);

-1/3 linguriță de sare de lămâie (3 g).

Din aceste ingrediente noi am obținut 1.3 litri de dulceață.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați bine borcanele și capacele cu bicarbonat de sodiu. Turnați câte 50 ml de apă în fiecare borcan și încălziți-le timp de 6-7 minute în cuptorul cu microunde, ca să le sterilizați. Clocotiți capacele într-o cratiță cu apă pe parcursul a 5 minute. Apoi răsturnați-le pe un prosop curat de bucătărie.

2.Spălați căpșunile sub jetul de apă, îndepărtându-le codițele. Puneți-le într-un bol tapetat cu prosoape de hârtie, care vor absorbi apa scursă de pe ele.

3.Turnați apa într-o tigaie de fontă, cu fundul gros. Adăugați căpșunile.

4.Puneți tigaia pe foc moderat și, amestecând frecvent, căliți căpșunile timp de 5-6 minute din momentul clocotirii. Ele își vor elibera sucul și vor începe să se caramelizeze.

5.Adăugați treptat (în 3 etape) zahărul. Amestecați de fiecare dată până la omogenizare.

6.Adăugați sarea de lămâie (ea contribuie la menținerea culorii intense a căpșunilor). Amestecați. 

7.Fierbeți dulceața timp de 10-12 minute din momentul clocotirii, pe foc mic-moderat, amestecând continuu.

8.Luați dulceața de pe foc. Îndepărtați puțină spumă de pe suprafața ei (noi nu îndepărtăm toată spuma, deoarece ea ulterior sedimentează și nu afectează calitatea dulceții).

9.Transferați dulceața în borcanele sterilizate, umplându-le complet. Dacă se adună spumă pe suprafața lor, îndepărtați-o și mai adăugați puțin sirop.

10.Acoperiți borcanele cu capacele sterilizate, închizându-le ermetic. Întoarceți-le cu capacele în jos și lăsați-le să se răcească pe parcursul a 3 zile.

11.Puneți dulceața la locul de păstrare. Noi o păstrăm într-un dulap din bucătărie.

12.Serviți-o în timpul sezonului rece și bucurați-vă de gustul ei minunat!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New