Dulceață de dovlecei!

Astăzi vrem să vă oferim rețeta unei dulceți nemaipomenit de gustoase — din dovlecei. De fapt, dovlecelul are un gust neutru și este potrivit pentru o mare diversitate de feluri de mâncare, printre care se află și dulceața. Noi pur și simplu adorăm acest deliciu!

INGREDIENTE:

-1 kg de dovlecei (se cântăresc dovleceii curățați);

-o lămâie;

-2 portocale medii;

-1 kg de zahăr.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați dovleceii de coajă și semințe. Tăiați-i sub formă de cubulețe.

2.Spălați lămâia și portocalele cu partea abrazivă a buretelui și apă fierbinte. Apoi tăiați-le mărunt cu tot cu coajă (străduiți-vă să alegeți citrice cu coaja subțire; dacă aceasta este groasă, puteți să folosiți doar pulpa fructelor și stratul superficial al cojii lor, dându-l prin răzătoare).

3.Puneți dovleceii, citricele mărunțite și zahărul într-o cratiță încăpătoare. Amestecați. Citricele eliberează mult suc: de aceea, dulceața poate fi fiartă îndată.

4.Puneți cratița pe foc și aduceți dulceața până la punctul de fierbere. Apoi fierbeți-o timp de 60-75 minute.

5.Transferați dulceața fierbinte în borcane sterilizate, închizându-le ermetic cu capace sterilizate.

6.După ce se va răci, dulceața va deveni mai densă (de principiu, consistența ei depinde de cantitatea sucului eliberat de citrice).

De obicei, rețetele de dulceață de dovlecei recomandă fierberea ei pe parcursul a 40 minute. Dar asemenea dulceață își modifică aspectul și mucegăiește peste vreo 2 luni. Iar dulceața preparată după rețeta noastră se păstrează excelent pe parcursul întregii ierni: în frigider sau într-un loc răcoros.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New