Elastic pufos tricotat!

Un model simplu și frumos, pe care-l puteți folosi, când tricotați pulovere, cardigane, fulare etc. Se lucrează ușor, fără manevre deosebite. Sigur o să vă placă și îl veți utiliza pentru tricotarea hainelor și a altor articole interesante!

Simbolurile *-* indică faptul că pașii cuprinși între ele se repetă alternant până la sfârșitul rândului.

AVEȚI NEVOIE DE:

-fir de tricotat (noi am folosit Nako Sport Wool 120 m/100 g, 25% lână și 75% acril);

-andrele (noi am folosit andrele nr. 8; cu cât diametrul andrelelor va fi mai mare, cu atât elasticul va fi mai proeminent și mai pufos).

MOD DE LUCRU:

1.Montați ochiurile pe andrele (noi am montat 18 ochiuri pentru a vă prezenta modelul). Dacă veți tricota un fular, montați un număr par de ochiuri.

2.Rândul 1: 1 ochi trecut pe cealaltă andrea, *1 ochi pe față, 1 ochi pe dos*, ultimul ochi pe dos (punct de semielastic).

3.Rândul 2: 1 ochi trecut pe cealaltă andrea, *1 ochi pe față, lucrat din ochiul de pe rândul precedent (nu din cel de pe andrea), 1 ochi pe dos*, ultimul ochi pe dos.

4.Repetând rândul 2, tricotați tot articolul, pe care vreți să-l obțineți.

Având în vedere amplitudinea ochiurilor și tricotarea ochiurilor pe față pe rândul precedent, modelul respectiv necesită mai mult fir decât în cazul punctului clasic de semielastic. Dar, după cum vedeți, arată foarte bine!

Spor la treabă!