Eșarfa cu mască și masca cu bentiță, care pot fi confecționate în condiții casnice!

Eșarfa cu mască și masca cu bențită reprezintă accesorii confortabile și utile pentru zilele fierbinți de vară. Țesătura de bumbac este plăcută la atingere și permite respirația ușoară.

Iar masca poate fi ascunsă sub eșarfă. Astfel nu va trebui să o scoateți de fiecare dată din geantă și nimeni nu-și va da seama că accesoriul de la gâtul dumneavoastră este unul complex.

EȘARFA CU MASCĂ

Aveți nevoie de:

-o bucată de bumbac cu dimensiunile de 50 x 100 cm;

-foarfece;

-ață și ac.

Mod de lucru:

1.Îndoiți materialul în jumătate, orientându-l cu fața în interior.

2.Măsurați și determinați mijlocul diagonalei.

3.Marcați diagonala cu creionul.

4.Apoi măsurați 11 cm în sus din mijlocul diagonalei. Trasați o linie paralelă cu ea la nivelul acestui punct, cu lungimea de 22 cm — câte 11 cm spre dreapta și stânga de la el.

5.Trasați 2 perpendiculare din capetele liniei scurte spre diagonală și uniți-o prin rotunjire cu ea (diametrul rotunjirilor trebuie să fie de 5-6 cm). Figura rezultată va juca rolul de mască de protecție.

6.Astfel ați terminat croirea viitoarei confecții.

7.Mai rămâne să tăiați materialul, îndepărtând partea inutilă și să tăiați 2 fâșii cu dimensiunile de 2 x 15 cm din ea.

8.Măsurați din ambele părți mijlocul înălțimii viitoarei măști. În aceste puncte veți fixa câte un capăt al fiecărei fâșii de material. Celelalte capete se fixează lângă marginea ei superioară.

9.Introduceți capetele fâșiilor între bucățile de material și fixați-le cu ajutorul unor cârlige sau agrafe în locurile necesare.

10.Marcați câte 5-6 cm de 2 ori pe una dintre marginile oblice ale viitoarei eșarfe.

11.Coaseți marginile celor 2 bucăți de material cu tot cu fâșiile fixate. Lăsați necusut doar al doilea interval de 6 cm, pe care l-ați marcat pe marginea oblică. El este necesar pentru întoarcerea confecției pe față. După aceasta puteți să-l coaseți.

12.Eșarfa cu mască este gata! Mai rămâne să o spălați și să o călcați. După aceasta purtați-o la gât, iar când este necesar, transformați-o printr-o mișcare ușoară în mască de protecție pentru față.

MASCA CU BENTIȚĂ

2:1 — mască de protecție și bentiță pentru păr. Fâșiile de prindere a măștii nu atârnă ca niște tăieței după urechi, ci devin un accesoriu stilat pentru păr. O idee excelentă!

Aveți nevoie de:

-o bucată de material;

-hârtie, riglă și creion — pentru tipar;

-foarfece;

-ață și ace.

Mod de lucru:

1.Partea principală (masca) se croiește și se coase practic ca oricare alta.

2.Croiți masca după tiparul de mai jos.

3.Fâșiile de prindere (cu lățimea de 6 cm și lungimea de 55 cm) vor consta din părțile A, B și C din imaginile de mai sus și mai jos.

Confecționați asemenea măști multifuncționale, ca să reduceți disconfortul, care însoțește purtarea acestora!

Spor la treabă!