Fără prea multe bătăi de cap, o va putea pregăti orice gospodină – ruladă bavareză cu mac!

O rețetă tradițională de ruladă bavareză cu semințe de mac care iese foarte aromată și delicioasă. Plus la acestea, este și foarte aspectuoasă! Merită să fie încercată de fiecare!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 500 g de făină;

– 250 ml de lapte;

– 42 g de drojdie proaspătă;

– 60 g de unt;

– 50 g de zahăr;

– 1 praf de sare;

Pentru umplutură:

– 500 ml de lapte;

– 250 g de semințe de mac;

– 80 g de zahăr;

– 2 ouă;

– 40 g de budincă de vanilie (sau 35 g de amidon + 1 pachețel de zahăr vanilat);

Pentru topping-ul Streusel:

– 100 g de făină;

– 100 g de fulgi de migdale;

– 100 g de zahăr tos;

– 100 g de unt (topit);

Pentru decor:

– 300 g de gem de caise;

– 80 g de zahăr pudră;

– 1 lingură de apă.

MOD DE PREPARARE:

1. Încorporați laptele călduț cu drojdia proaspătă, o lingură de zahăr și una de făină. După aceasta, adăugați făina într-un bol, efectuați o adâncitură și turnați compoziția lichidă de lapte și drojdie peste ea. Acoperiți bolul cu un prosop de bucătărie și lăsați drojdia să se activeze.

2. Pregătiți umplutura: turnați 400 ml de lapte într-o cratiță și 100 ml într-un bol. Apoi adăugați semințele de mac în cratița cu lapte, amestecați și lăsați să ajungă în punctul de fierbere.

3. În bolul cu lapte adăugați ouăle, zahărul rămas și budinca de vanilie, care poate fi înlocuită cu amidon și vanilie. Amestecați ingredientele cu un tel.

4. Amestecați treptat compoziția de lapte și mac din cratiță, și, după ce semințele vor fierbe (peste aproximativ 7 minute), adăugați compoziția de ouă și amestecați în continuu timp de un minut, până când se va îngroșa. Scoateți cratița de pe foc și lăsați-o să se răcească.

5. Pregătiți aluatul: adăugați un praf de sare, zahărul și untul topit în bolul cu făină și drojdie și frământați aluatul. O puteți face atât manual, cât și cu ajutorul unui robot de bucătărie.

6. Acoperiți bolul cu un prosop de bucătărie sau cu o folie alimentară și lăsați aluatul să dospească timp de 60 de minute într-un loc cald. Acesta trebuie să-și dubleze volumul.

7. Între timp, pregătiți topping-ul Streusel: adăugați într-un bol adânc făina, fulgii de migdale, zahărul tos și untul topit în cuptorul cu microunde. Amestecați ingredientele cu un tel sau cu ajutorul unui robot de bucătărie.

8. Presărați suprafața de lucru cu făină, transferați aluatul dospit pe ea și întindeți-l cu ajutorul sucitorului într-o foaie dreptunghiulară, de grosime medie. Distribuiți umplutura răcită de mac peste toată suprafața foii de aluat.

9. Pliați marginile scurte înăuntru și începeți să rulați aluatul într-un rulou în formă de ruladă. Amplasați-l pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și periați-l cu puțină apă.

10. Distribuiți uniform topping-ul peste ruladă și lăsați-o să se „odihnească” timp de 15 minute.

11. Dați tava în cuptorul preîncălzit până la 180°C și coaceți rulada timp de 55 minute.

12. Între timp, adăugați gemul de caise într-o crăticioară și puneți-o pe foc mic. Amestecați în continu, până când se va topi bine și va deveni lichid. După aceasta, strecurați gemul printr-o sită.

13. Scoateți tava din cuptor și ungeți rulada cu gemul lichid și omogen de caise.

14. Încorporați zahărul pudră cu apa și decorați prăjitura cu pasta obținută.

15. Lăsați-o puțin să se răcească, porționați-o și serviți-o cu plăcere.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New