Ficat de vită ce se topește în gură – o metodă de prăjire 100% reușită!

Ficatul de vită este un produs relativ accesibil, din care puteți prepara mâncăruri chiar și pentru o masă festivă, numai dacă îl preparați corect. Se combină perfect cu orice salată de legume, cu piure de cartof sau orez. Această mâncare place practic tuturor, cu condiția că nu este uscat și dur.

Nu toate gospodinele pot pregăti ficatul. Astfel, noi am hotărât să vă împărtășim câteva secrete culinare pentru o mâncare de ficat rafinată și suculentă.

Mai întâi, trebuie să curățați ficatul de pieliță și vene. Dacă nu îndepărtați pielița, ficatul va fi dur, cum nu l-ați pregăti.

Cum să îndepărtați ușor pielița.

Vă recomandăm un truc simplu. După ce spălați ficatul, turnați peste el apă clocotită, cât cuprinde. Țineți-l în apă timp de 20 de secunde, apoi scoateți-l imediat pe un suport pentru tăiat.

Apucați pielița cu un cuțit și trageți-o – ea se va îndepărta foarte ușor. Apoi, înlăturați venele atent, ca să nu deteriorați ficatul. Dacă veți lăsa venele, ficatul va avea un gust amar.

Cum și cât timp trebuie prăjit ficatul.

  1. Țineți ficatul curățit de pieliță și vene în lapte pentru 1-3 ore. Astfel va dispărea mirosul specific, iar ficatul va deveni mai moale.
  2. Tăiați ficatul bucăți de aproximativ 1-1,5 cm grosime.

3. Tăvăliți bucățile de ficat prin făina, scuturând făina în exces. Prăjiți ficatul în ulei încins, câte 2 minute pe fiecare parte. Ficatul se condimentează după ce îl prăjiți.

Dacă vreți să vă bucurați din plin de gustul de ficat, țineți cont de încă câteva sfaturi.

  • Folosiți ficat proaspăt, dacă apăsați cu degetul pe el, se formează o adâncitură, care dispare imediat.
  • Nu tăiați ficatul prea subțire, astfel nu va fi deloc suculent.
  • Fiți atenți la temperatura tigăii. Dacă va fi încinsă peste măsură, atunci ficatul se va arde la suprafață, iar în mijloc va fi crud. Dacă tigaia nu va fi încinsă suficient, ficatul va fi uscat și fără gust.
  • Timpul de pregătire depinde de grosimea bucăților. Orientați-vă după culoarea tăieturii: când se va întuneca pe jumătate, buteți întoarce bucata pe cealaltă parte. Ficatul ținut prea mult la foc iese dur.
  • Puteți verifica dacă ficatul este gata, străpunzându-l cu un cuțit. Dacă se elimină un lichid transparent, ficatul este gata. Lichidul cu nuanță roz arată că ficatul mai trebuie prăjit.

Mâncărurile cu ficat suculent, gustos și gingaș bucură și ochii și burta. Nu este un proces atât de greu, trebuie doar să țineți cont de aceste sfaturi.

Ce trucuri culinare cunoașteți dumneavoastră? Așteptăm să le împărtășiți cu noi!

loading...