Floarea misterioasă de grădină, cu mireasmă de căpșuni, ananas și caramel!

Până acum această plantă încă nu a căpătat popularitatea, care i se cuvine și nu este răspândită prin curți și grădini. De aceea, puțini grădinari știu despre existența ei. Cephalophora aromatica, cunoscută și sub denumirile de „iarba de fragi (căpșuni)”, „iarba de ananas” și Helenium aromaticum, este o plantă anuală, nepretențioasă, cu flori frumoase, sferice, parfumate și galbene ca soarele.

Mireasma acestei flori este uimitoare: o combinație de arome intense, dar plăcute, de căpșuni și ananas, cu o notă ușoară de caramel. Helenium aromaticum crește ușor, chiar de sine stătător: este suficient să semănați semințele în sol în luna mai și să le udați. Peste 2 luni de la semănare plantele cresc și formează inflorescențe aspectuoase și foarte „gustoase”.

Folosiți „iarba de căpșuni”, ca să decorați spațiile din jurul cărărilor din curte sau zona de odihnă, ca să savurați parfumul ei plăcut și dulce de fragi, ananas și caramel.

În timpul înfloririi Cephalophora aromatica formează multe semințe. Dacă nu le veți tăia, ele vor cădea pe sol și vor crește în următorul an, transformându-se în noi plante anuale. Helenium aromaticum nu necesită vreun fel de îngrijiri speciale: ea crește calm și sigur în cel mai obișnuit sol de grădină.

Aceasta nu este pur și simplu o plantă frumoasă și parfumată, ci și o iarbă condimentată. O recoltă este suficientă pentru toată familia pe parcursul întregului an: trebuie doar să o uscați de cu vară. Puteți să adăugați cantități mici de iarbă uscată în ceai — el capătă o aromă plăcută de căpșuni, ananas și caramel (și această aromă este absolut naturală)!

Spor la grădinărit!

New