Foietaj de casă — o rețetă rapidă, care vă va scoate de multe ori din încurcătură!

Foietajul vă poate scoate de multe ori din încurcătură, deoarece, folosindu-l, puteți să pregătiți numeroase feluri de copturi delicioase. Iar foietajul pregătit rapid vă va ajuta să realizați această sarcină culinară încă mai repede.

INGREDIENTE:

-200 g de unt/margarină (la temperatura camerei);

-un gălbenuș de ou;

-100 ml de smântână fermentată (chefir sau lapte bătut);

-un praf de sare;

-500 g de făină.

MOD DE PREPARARE:

1.Adăugați untul/margarina moale (puteți să folosiți câte 100 g din fiecare produs) în bolul cu făina cernută. Amestecați-le cu mâinile, până veți obține un aluat nisipos. Acest proces este destul de rapid.

2.Adăugați gălbenușul și smântâna (sau chefirul/laptele bătut).

3.Frământați aluatul. Dacă este lipicios, mai adăugați puțină făină. Dați-l la frigider pentru puțin timp.

4.După aceasta pregătiți biscuiți, tarte, prăjituri etc. Noi vă propunem să pregătiți cei mai gustoși biscuiți, care pur și simplu se topesc în gură și sunt acoperiți de o crustă crocantă și caramelizată. Astfel, tăiați o bucată de aluat și întindeți-o cu sucitorul.

5.Folosind cuțitul pentru pizza, tăiați foaia de aluat în triunghiuri sau romburi. Dacă veți întinde aluatul într-o foaie mai subțire, copturile vor fi mai puțin stratificate. Dacă îl veți întinde într-un blat mai gros, preparatele finale vor avea mai multe straturi.

6.Puneți un albuș de ou și aproximativ un pahar de zahăr în vase separate.

7.Înmuiați fiecare triunghi de aluat (doar pe o parte) în albuș, după care și în zahăr. Apoi așezați-l pe o tavă presărată cu făină, astfel încât fața înmuiată în zahăr să fie deasupra. Din această porție de aluat veți obține 4 tăvi de biscuiți crocanți și delicioși.

8.Coaceți-i la 180°C, până vor deveni aurii.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...