Franzela din carne de pui — încă o variantă delicioasă de meatloaf! - Retete-Usoare.eu

Franzela din carne de pui — încă o variantă delicioasă de meatloaf!

Acest meatloaf este preparat din carne tocată și ficăței de pui. Am încercat să pregătim un meatloaf din ficăței tocați și bucățele de piept de pui. Era gustos, însă mai puțin aspectuos. De aceea, nu i-am publicat rețeta. Ficățeii au o proprietare neplăcută: după ce sunt gătiți, ei pot să capete o nuanță gri-verzuie pe alocuri, însă gustul lor nu este modificat. Bucățelele de ficăței sunt mai rezistente la schimbarea culorii.

INGREDIENTE:

-650 g de carne tocată de pui;

-350 g de ficăței de pui;

-o ceapă;

-2 căței de usturoi;

-un ou;

-sare, piper negru măcinat — după gust;

– condimente pentru pui — după gust;

-2 felii de pâine albă, înăsprită + 150 ml de lapte — pentru înmuierea ei (noi le-am înlocuit cu 150 g de terci din arpacaș mărunțit);

-ulei — pentru ungerea tăvii;

-75 g de cașcaval tare.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați ficățeii și curățați-i de pielițe. Tăiați-i în bucățele de 1.5 cm. Sărați-i și piperați-i după gust.

2.Combinați carnea tocată cu ceapa mărunțită, usturoiul pisat, oul, pâinea înmuiată în lapte și stoarsă cu mâinile (în cazul nostru, terciul din arpacaș). Adăugați sare, piper negru măcinat și condimente pentru pui după gust. Amestecați foarte bine compoziția.

3.Adăugați bucățelele de ficăței și iarăși amestecați foarte bine. Carnea tocată și ficățeii trebuie să se unească, astfel încât să nu rămână bule de aer printre ele.

4.Tapetați tava de copt (tavă pentru chec) cu folie de aluminiu, astfel încât una dintre marginile ei să atârne și să fie suficientă pentru acoperirea tăvii. Ungeți-o cu ulei (de măsline) și transferați compoziția obținută în ea.

5.Acoperiți tava cu surplusul de folie de aluminiu. Coaceți meatloaf-ul timp de 60 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C.

6.Apoi scoateți-l din cuptor și îndepărtați folia de aluminiu de pe suprafața lui. Răsturnați-l pe o tavă plată. Îndepărtați folia, care-l acoperă și presărați-l cu cașcavalul dat prin răzătoarea mică.

7.Coaceți meatloaf-ul încă 20-25 minute. Lăsați-l să se răcească și porționați-l.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...