Fursecuri delicioase cu umplutură de nuci!

Fursecuri cu umplutură de nuci. Aceste fursecuri se pregătesc în formă de rulouri umplute cu nuci. Sunt sfărâmicioase și ușor crocante, iar umplutura este uimitor de bună.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-500 gr de făină;

-1 praf de sare;

-180 gr de unt rece;

-250 gr de smântână fermentată (20%);

-1/3 linguriță de bicarbonat de sodiu.

Pentru umplutură:

-150 gr de nuci;

-150 gr de zahăr;

-1 linguriță de zahăr vanilat;

-40 gr de unt;

-zahăr pudră – pentru decor.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul. Transferați făina cernută în vasul în care veți frământa aluatul. Adăugați sare și amestecați.

2.Înmuiați untul foarte rece în făină și îl treceți prin răzătoarea mare. Amestecați untul ras cu făină, să se repartizeze uniform. Periodic, mai treceți untul prin făină, astfel se va încălzi mai puțin de la căldura mâinilor.

3.Frecați cu mâinile, cât să obțineți un aluat firimituri omogen.

4.Adăugați bicarbonatul, amestecați, apoi faceți o adâncitură în care adăugați smântâna. Puteți avea nevoie de o cantitate mai mare sau mai mică de smântână, depinde de consistența ei.

5.Frământați un aluat omogen, moale și nelipicios. Îl împărțiți în 3 bucăți, le rotunjiți, le acoperiți cu folie alimentară sau le puneți în pungi din plastic. Dați aluatul la frigider pentru cel puțin 1,5-2 ore.

6.Pregătiți umplutura. Treceți nucile prin răzătoare sau le mărunțiți cu ajutorul blenderului sau a mașinii de tocat carne.

7.Adăugați zahărul și zahărul vanilat, după care amestecați.

8.Turnați untul topit cald și amestecați, până obțineți o compoziție ca nisipul umed.

9.Luați o bucată de aluat, o înfăinați și o întindeți într-o foaie dreptunghiulară foarte subțire, practic transparentă. Cu cât aluatul va fi mai subțire, cu atât biscuiții vor fi mai gustoși. Tăiați marginile foii de aluat.

10.Tăiați aluatul în păstrate de 9*9 cm.

11.Adăugați câte 1 linguriță de umplutură și o repartizați pe toată suprafața pătratelor, presând ușor.

12.Rulați rulouri, le așezați pe tava tapetată cu hârtie de copt cu marginea în jos, să nu se desfacă în timpul coacerii, și le dați la cuptorul preîncălzit până la 180°С pentru aproximativ 20-25 de minute, cât să se rumenească ușor la bază și puțin de tot la suprafață. Din resturi de aluat din nou formați o bilă și repetați procedura cu întins-tăiat-rulat.

13.Presărați fursecurile calde cu zahăr pudră și le lăsați să se răcească. Din această cantitate de ingrediente, obțineți în jur de 50 de biscuiți sau 1,1 kg.

Fursecurile sunt într-adevăr foarte gustoase, aluatul este moale în interior, iar nucile au parcă un gust cu totul diferit. Combinația de aluat fără zahăr și umplutură dulce, moale și suculentă este foarte reușită. Încercați rețeta neapărat, suntem siguri că o să vă placă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!