Fursecuri delicioase în formă de piersici, umplute cu o cremă apetisantă de dulceață, miez de nuci și ciocolată!

Rețeta acestor fursecuri este una testată de timp și îndrăgită de foarte multe gospodine. Prăjiturile sunt pregătite în special pentru diferite mese festive. Procesul de pregătire poate dura un pic, însă rezultatul obținut vă va face să uitați efortul depus, deoarece sunt foarte apetisante!

Un plus în favoarea acestor piersici este că cojile pot fi pregătite din timp, de asemenea, pot fi congelate.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 2 ouă;

– 150 g de zahăr tos;

– 1 pachețel de zahăr vanilat;

– 220 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 3 linguri de lapte;

– 2 lingurițe de praf de copt;

– 420 g de făină;

Pentru umplutură:

– câteva linguri de dulceață solidă de căpșune (prune sau caise);

– 50 g de miez tocat de nuci;

– 60 ml de esență de rom;

– 50 g de ciocolată cu lapte (topită);

Pentru însiropare:

– 160 ml de apă;

– 2 coloranți alimentari (galben și roșu);

– aromă la alegere (piersic, lămâie, căpșuni, zmeură sau portocală).

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: adăugați ouăle, zahărul tos și cel vanilat într-un bol. Amestecați ingredientele cu un tel, până când se vor omogeniza, apoi începeți să turnați uleiul vegetal într-un jet subțire, continuând să amestecați.

2. Încorporați laptele, apoi praful de copt.

3. Adăugați trei linguri de făină, amestecați foarte bine și acoperiți bolul cu o folie alimentară. Puneți-l în frigider pentru două ore.

4. Scoateți bolul din frigider și începeți să încorporați restul cantității de făină. Mai întâi amestecați cu telul, apoi frământați aluatul cu mâinile, transferându-l pe suprafața de lucru presărată cu făină. Trebuie să obțineți un aluat neted, solid și care nu se lipește de degete.

5. Înmuiați-vă palmele și suprafața de lucru cu puțin ulei vegetal. Rupeți câte o bucată de aluat și întindeți-o într-o fâșie lungă și cilindrică. Porționați-o în bucățele mai mici, și modelați-le în palme în formă de biluțe. Amplasați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Sfat: Pentru ca biluțele să fie toate de aceeași dimensiune, înainte de a le modela, vă recomandăm să le cântăriți pe un cântar de bucătărie. Fiecare bucățică de aluat trebuie să cântărească 10 grame. Astfel, veți ști cât să scoateți sau să adăugați pentru a obține niște piersice ideale. De asemenea, vă recomandăm să lăsați spațiu între ele pe tavă, deoarece se vor mări un pic în timpul coacerii.

6. Introduceți tava cu piersici în cuptorul preîncălzit până la 150°C și coaceți-le timp de 9-10 minute, sau până când se vor rumeni.

7. Scoateți piersicii din cuptor, și cât încă sunt fierbinți, scobiți cu ajutorul unui cuțit ascuțit câte o găurică în fiecare, unde pe urmă veți pune umplutura. Aveți grijă să nu crape.

8. Pregătiți umplutura: acumulați toate fărâmiturile scobite într-un bol, apoi mărunțiți-le cu mâinile. Adăugați miezul tocat de nuci, câteva linguri de dulceață de căpșune (poate fi și de prune sau caise), ciocolata topită și esența de rom. Amestecați bine. Trebuie să obțineți un amestec suculent și omogen.

Sfat: dacă nu aveți ciocolată sau nu o iubiți, puteți omite adăugarea acestui ingredient. De asemenea, dacă vi se pare că amestecul dvs. este prea uscat, puteți adăuga 1-2 linguri de lapte.

9. Asamblați piersicile: ungeți fiecare jumătate de biscuit cu câte o linguriță de umplutură, apoi uniți câte două jumătăți, formând piersicile. Amplasați-le pe un platou.

10. Pregătiți siropul: luați două recipiente și turnați în ele câte 80 ml de apă și aromele preferate de fructe. Noi am folosit aromă de portocală și lămâie. După aceasta, turnați coloranții alimentari și amestecați. Noi am folosit colorant galben și roșu.

11. De asemenea, turnați zahărul tos într-un recipient. Dacă cristalele acestuia sunt prea mășcate, îl puteți mărunți puțin într-un robot de bucătărie, însă aveți grijă să nu-l transformați în pudră.

12. Îmbrăcați mănușile, luați câte un piersic și înmuiați jumătate în lichidul de culoare galbenă și cealaltă jumătate în cel roșu. Amplasați-le pe o tavă sau pe un platou tapetat cu prosoape de hârtie. După ce se va scurge tot lichidul de pe ele, înmuiați-le pe toate în zahăr.

13. Acoperiți tava cu un prosop de bucătărie, puneți-o într-un loc răcoros și lăsați piersicile să se usuce până a doua zi.

14. Scoateți piersicile pe un platou, decorați-le cu frunze de piersic (dacă aveți) și serviți-le cu plăcere.

Din acest randament de ingrediente, noi am obținut 47 piersici. Termenul lor de valabilitate este de două săptămâni la frigider (în cutii închise cu capac).

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New