Garnitură simplă, dar completă, de cartofi. Se prepară ușor, dar este neașteptat de gustoasă!

Cartofii pot fi serviți în calitate de garnitură pentru multe feluri de mâncare. De aceea, vă recomandăm să-i pregătiți și după această rețetă. Sunt fini și delicioși!

INGREDIENTE:

-500 g de cartofi;

-100 g de amidon de porumb;

-un gălbenuș de ou;

-70 g de unt;

-un praf de nucșoară măcinată;

-sare — după gust;

-3 linguri de mărar mărunțit.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați și spălați cartofii. Puneți-i într-o cratiță și acoperiți-i cu apă rece. Adăugați puțină sare în ei. Fierbeți-i până vor fi gata.

2.Apoi scurgeți toată apa din cratiță și țineți-o timp de încă 1 minut pe foc mic, ca să se evapore apa rămasă: în acest timp scuturați-o din când în când, ca să nu ardeți cartofii.

3.Adăugați o bucățică de unt (20 g) în cartofi și pisați-i cu zdrobitorul pentru piure. Gustați-i și, dacă este necesar, mai adăugați puțină sare.

4.Adăugați un praf de nucșoară măcinată, gălbenușul de ou și amidonul de porumb. Amestecați foarte bine, ca să obțineți o compoziție omogenă. Lăsați-o să se răcească până nu va mai frige.

5.Umezindu-vă mâinile cu apă, modelați biluțe cu greutatea de circa 100 g din compoziția de cartofi. Noi am obținut 6 bucăți.

Dacă doriți, puteți să realizați o adâncitură în biluța de cartofi și să adăugați orice umplutură deja prelucrată termic în ea (dacă este cazul) — ciuperci prăjite, bacon prăjit, carne tocată prăjită, brânză etc. Apoi acoperiți umplutura și oferiți biluței o formă îngrijită.

6.Puneți buletele de cartofi în apă clocotindă, ușor sărată. Fierbeți-le timp de 5-6 minute după ce se vor ridica la suprafața apei.

7.Între timp topiți 50 g de unt pe o tigaie. Adăugați un praf de sare și mărarul mărunțit în el. Amestecați și luați compoziția rezultată de pe foc.

8.Așezați buletele de cartofi pe o farfurie și turnați untul cu mărar peste ele.

9.Serviți-le cu multă plăcere! Noi le pregătim, când coacem sau prăjim pește!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!