Gem dens de zmeură fără semincioare!

Să vă spunem că acest gem este gustos e de parcă nu am spune nimic. Este excepțional de bun! Iese un gem omogen, neted, dens și moale. Se unge foarte bine pe pâine.

INGREDIENTE:

-1 kg de zmeură;

-1 kg de zahăr;

-100 ml de apă – opțional;

-2 gr de acid citric.

MOD DE PREPARARE:

1.Alegeți fructele de zmeură, le spălați și le lăsați pe strecurătoare, să se scurgă de apă.

2.Pasați zmeura cu blenderul, cu pistilul și mojarul sau o treceți prin mașina de tocat carne.

3.Transferați zmeura într-o cratiță, cratița o puneți la foc și turnați puțină apă. Astfel, zahărul se va topi mai repede. Îndepărtați spuma ce se formează și fierbeți piureul timp de 3 minute, după ce dă în clocot.

4.Treceți piureul de zmeură printr-o sită sau prin tifon. Această etapă este cea mai îndelungată din tot procesul de preparare, însă rezultatul își merită tot efortul. Pentru 1,2 kg de zmeură noi am avut nevoie de 20 de minute.

Sfat. Resturile de zmeură le puteți folosi pentru un compot aromat.

5.Adăugați zahăr, în funcție de volumul obținut de suc de zmeură cu pulpă, și amestecați.

6.Puneți compoziția din nou la foc și o fierbeți timp de 20-30 de minute, după ce dă în clocot.

Sfat. Faceți testul picăturii pe o farfurie rece și uscată, treceți cu lingurița prin mijloc și, dacă marginile nu se adună împreună, înseamnă că gemul e gata. Chiar dacă vă pare prea lichid, el are această consistență doar cât este fierbinte.

7.Amestecați acidul citric cu puțină apă, adăugați lichidul în gemul de zmeură, îl aduceți până la punctul de fierbere și îl luați de pe foc.

Sfat. Acidul citric previne cristalizarea, pe lângă faptul că va ajuta la păstrarea culorii frumoase a gelului.

8.Turnați gemul lichid în borcanele fierbinți sterilizate și le înfiletați. Peste 8 ore, gemul se răcește și devine dens.

Din 1,2 kg de zmeură, noi am obținut 1 kg de gem.

O adevărată minune: frumos, omogen, foarte parfumat și nemaipomenit de gustos. Apropo, noi am făcut un experiment, am adăugat 800 gr de zahăr la 1 kg de zmeură, deși se știe că proporțiile sunt de 1:1. Cu toate acestea, gemul este dulce și destul de dens. Deci, dacă doriți, puteți adăuga cu încredere mai puțin zahăr.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New