Gogonelele le-am cumpărat la un preț mic...Dar, ceea ce a rezultat, m-a încântat! - Retete-Usoare.eu

Gogonelele le-am cumpărat la un preț mic…Dar, ceea ce a rezultat, m-a încântat!

Sigur ați încercat deja o mulțime de rețete, venim astăzi cu una inovativă și interesantă, care vă va fi pe plac. Zacuscă  de gogonele – delicioasă, aromată, cu siguranță va cuceri inima celor apropiați. Din ingredientele indicate obțineți 4 borcane de 0,5l.

INGREDIENTE:

-1 kg de gogonele;
-½ kg de ceapă;
-½ kg de morcov;
-12 căței de usturoi;
-2 linguri pastă de roșii;
-1 lingură de sare;
-4 linguri de zahăr;
-1 linguriță de boia;
-100 ml de ulei;
-30 ml de oțet;
-1 ½ linguriță de piper negru măcinat.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați gogonelele, îndepărtați cotoarele și tăiați-le cuburi medii. Puneți gogonelele în robotul de bucătărie și mărunțiți-le până obțineți o pastă omogenă.

2. Turnați ulei într-o cratiță și adăugați pasta de gogonele. Puneți cratița la foc mic și fierbeți timp de 15 minute sub capac.

3. Curățați ceapa și morcovul de coajă, mărunțiți legumele cu ajutorul robotului de bucătărie. Adăugați amestecul în cratița cu gogonele, asezonați cu sare și piper, amestcați bine și înăbușiți timp de 10 minute sub capac.

4. În zacusca obținută, adăugați pasta de roșii , boiaua, piperul negru și usturoiul dat prin presă. Amestecați toate ingredientele.

5. După 5 minute, turnați oțetul și mai amestecați o dată.

6. Puneți zacusca în borcane steriliztae și uscate și înfiletați-le. Întoarceți borcanele cu susul în jos, acoperiți-le cu o plapumă și lăsați-le să se răcorească complet.

Felicitări, zacusca de gogonele e gata. La iarnă o veți savura cu mare plăcere.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...