Gulaș cu carne de vită și piure de cartofi – pentru un prânz în familie! - Retete-Usoare.eu

Gulaș cu carne de vită și piure de cartofi – pentru un prânz în familie!

Această rețetă de gulaș este exact așa cum o știu de pe vremuri, savuroasă și gustoasă. Carnea este fragedă și suculentă, iar o garnitură mai potrivită nici că se poate.

INGREDIENTE:

-500 gr carne de vită;

-1 ceapă;

-1 morcov (opțional);

-1 lingură de făină;

-1 linguriță pastă de tomate;

-1 lingură de smântână (opțional, eu nu am folosit);

-1 foaie de dafin;

-sare – după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați carnea bucăți nu mari și o prăjiți foarte puțin (sau nu o prăjiți, dar adăugați puțină apă clocotită) și o înăbușiți la foc mic cu ceapa și morcovul răzuit.

2.Turnați puțin ulei în cratiță, apoi adăugați și 1 pahar de apă (250 ml). Înăbușiți până carnea va fi gata (moale). Carnea trebuie să fie doar puțin acoperită cu supă.

3.Cu 10 minute înainte de a fi gata, asezonați carnea cu sare după gust și adăugați 1 foaie de dafin și, dacă doriți, 3 boabe de piper negru. Carnea trebuie să fiarbă înăbușit aproximativ 1 oră, dar totul depinde de carne. Verificați dacă este gata cu o furculiță sau cu cuțitul.

4.Amestecați ½ pahar de apă caldă (125 ml) cu pasta de tomate, făina și smântâna (dacă hotărâți să o folosiți). Amestecați bine, sosul să fie fără cocoloașe. Eu întotdeauna amestec cu furculița.

5.Turnați acest amestec în cratița cu carne, amestecând continuu. Gulașul devine mai dens.

6.Mai țineți carnea pe foc încă 5-10 minute și este gata. Dacă apa s-a evaporta și gulașul este prea dens, mai adăugați apă clocotită.

7.Pregătiți piureul. Fierbeți cartofii, scurgeți apa, dar nu toată ( să rămână doar puțină pe fund) și pisați cartofii cu presa pentru cartofi. Apoi adăugați lapte fierbinte, sare și unt după gust.

Acest fel de mâncare place atât celor mici, cât și celor mari.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...