Iată de ce congelez curmalele japoneze (kaki)! Și dumneavoastră veți proceda la fel!

În magazine și la piață vânzarea fructul kaki e deja în toi, roadă din anul curent. Acest delicios fruct oriental este și pe placul maturilor și pe al copiilor. Curmalele coapte și suculente au devenit o delicatesă pe timp de iarnă în multe țări.
Toată lumea a făcut cunoștință cu acest fruct în 1855 când amiralul american Matthew Perry a deschis Japonia pentru Occident, aceasta fiind izolată mai mult de 200 de ani. Perry nu s-a întors acasă cu mâinile goale. El a adus fructul kaki, care acum e cunoscut în întreaga lume. Acest fruct mai poartă și numele de diospyros, care din limba latină se traduce ca “fructul zeilor”.
Curmalele japoneze sunt și delicioase și cu beneficii pentru sănătate. Consumul lor regulat poate preveni o mulțime de boli. Totuși, acest fruct nu este chiar atât de inofensiv cum pare.

Beneficiile curmalelor japoneze

1.Îmbunătățesc starea generală a organismului;

2.În boli ale sistemului cardio-vascular;
3.Împotriva urolitiazei;
4.Împotriva anemiei;5.Împotriva cancerului.

Contraindicații

1.Obezitate și diabet zaharat;2.Copii până la 3 ani;
3.Alergii;
4.Carii;
5.Disfuncții ale intestinului.

Sfat.Tanina se descompune la congelare, iată de ce kaki congelat pierde din gustul astrigent. Dacă fructele proaspete conțin prea multă tanină, iar gustul lor nu e prea plăcut, atunci, după congelare, acest lucru dispare complet și curmalele devin mult mai dulci.

Cum să congelați corect curmalele japoneze

1.Dacă doriți să congelați fructele întregi, mai întâi e nevoie să le spălați, apoi să le uscați complet. Înveliți fiecare fruct în folie alimentară și depozitați-le în congelator.
2.Puteți tăia curmalele bucăți, iar apoi să le folosiți cu cereale, pentru chec-uri sau diverse deserturi. Tapetați fundul recipientului cu folie alimentară, apoi aranjați feliile. Acoperiți recipientul cu capac sau cu câteva straturi de folie alimentară.
3.O altă metodă foarte comodă de a congela fructele kaki este să le congelați după ce le faceți piure. Scoateți miezul fructelor cu ajutorul unei lingurițe și pasați-o cu blenderul. Puneți piureul în pahare sau oricare alt recipient de plastic. Apoi îl puteți folosi cu cereale fierbinți sau ca desert proaspăt, după ce se decongelează.
Curmalele japoneze proaspete se păstrează foarte problematic în condiții casnice, iată de ce au fost inventate diferite metode de conservare a acestui fruct minunat. Ele se păstrează proaspete, congelate sau uscate (deshidratate). Alegeți metoda care vă este pe plac și bucurați-vă de vitamine.

Foarte des apare întrebarea câte fructe kaki se consumă zilnic. Pentru persoanele sănătoase norma zilnică recomandată este de 2 curmale. Important este să țineți cont de câteva sfaturi:
-nu consumați fructele care nu sunt coapte bine;
-nu consumați fructele pe stomacul gol;
-nu consumați fructele împreună cu apă rece și lapte.

Fiți sănătoși!

loading...