Încercați proprietățile uimitoare ale bicarbonatului de sodiu pe picioare în fiecare zi, pe parcursul a 2 săptămâni. Rezultatul? Unul nemaipomenit! - Retete-Usoare.eu

Încercați proprietățile uimitoare ale bicarbonatului de sodiu pe picioare în fiecare zi, pe parcursul a 2 săptămâni. Rezultatul? Unul nemaipomenit!

Astfel, ce am putea să facem pentru tălpile și călcâiele noastre, pentru ca ele să fie întotdeauna moi, netede și frumoase? Desigur, să le îngrijim regulat cu ajutorul măștilor, compreselor, dușului și băilor.

Unele dintre soluțiile disponibile pentru îngrijirea pielii picioarelor sunt reprezentate de băițele cu bicarbonat de sodiu.

Bicarbonatul de sodiu are proprietăți uimitoare, care pot fi aplicate atât în industriile alimentară și chimică, cât și în cosmetologie.

PROPRIETĂȚILE BICARBONATULUI DE SODIU:

-Antiseptică.
-Dezinfectantă.
-Antimicotică.
-Purificatoare.
-Antiinflamatoare.
-Cicatrizantă.
-Emolientă.

BĂILE PENTRU PICIOARE

BAIA CU BICARBONAT DE SODIU ȘI SARE

Baia cu bicarbonat de sodiu și sare înmoaie excelent pielea picioarelor. Pentru a realiza această procedură, trebuie să dizolvați 2 linguri de sare de mare și 2 linguri de bicarbonat de sodiu în 2 litri de apă. Înmuiați-vă picioarele în soluția obținută timp de aproximativ 7-8 minute. Această băiță cosmetică va înlătura bătăturile și pielea aspră. Pe lângă aceasta, sarea reprezintă un antiseptic celebru. De aceea, vă va proteja picioarele de bacterii și ciuperci.

BAIA CU BICARBONAT DE SODIU ȘI LAPTE

Un litru de lapte gras de vacă (călduț) și o linguriță de bicarbonat de sodiu pot înlocui o ședință la cosmetolog. Această soluție înmoaie și netezește de minune pielea. După băiță călcâiele devin moi și catifelate. Pe lângă toate celelalte aspecte, băița cu lapte reprezintă o excelentă măsură profilactică împotriva afecțiunilor micotice.

BAIA CU BICARBONAT DE SODIU ȘI PEROXID DE HIDROGEN

Ca să tratați crăpăturile de pe călcâie, trebuie să adăugați apă oxigenată în băița cu bicarbonat de sodiu. Asemenea soluție nu numai că omoară bacteriile, ci înlătură și stratul superficial, îngroșat al pielii. Datorită acestor băi, la scurt timp veți reface frumusețea, tinerețea și moliciunea picioarelor dumneavoastră. Adăugați 2 linguri de peroxid de hidrogen și 2 linguri de bicarbonat de sodiu în apă călduță. Țineți picioarele în soluția obținută timp de 12-15 minute, după care curățați pielea înmuiată de pe tălpi cu ajutorul unei perii aspre.

BAIA CU BICARBONAT DE SODIU ȘI IOD

Iodul este un dezinfectant suplimentar, care contribuie la înlăturarea ciupercilor din crăpăturile adânci și deschise de pe călcâie. Băile cu bicarbonat de sodiu și iod sunt folositoare pentru cei care au pielea foarte lezată. Ca să pregătiți o asemenea băiță, trebuie să dizolvați 2 linguri de iod și 2 linguri de bicarbonat de sodiu în 2 litri de apă.

Fiți sănătoși și frumoși!

loading...