Informații importante pentru cei care apreciază lumea și pe sine însuși: 7 reguli de utilizare a brânzeturilor! - Retete-Usoare.eu

Informații importante pentru cei care apreciază lumea și pe sine însuși: 7 reguli de utilizare a brânzeturilor!

Salvați acest articol, ca să nu-l pierdeți!

1. NU SERVIȚI BRÂNZETURILE RECI

Brânzeturile pot fi păstrate doar în frigider. Însă aceasta nu înseamnă că trebuie să le serviți reci. Este necesar să le lăsați să ajungă la temperatura camerei și doar după aceasta să le serviți. Indiferent de tipul și modul lor de servire, brânzeturile trebuie să fie la temperatura camerei. Acest aspect este important din cauza câtorva motive: astfel simțim mai bine aromele și gustul lor, iar legăturile gustative liposolubile se activează la maximum la temperatura camerei.

2. NU PĂSTRAȚI BRÂNZETURILE FĂRĂ AMBALAJ

După servire sau porționare brânza poate fi păstrată încă o perioadă nedeterminată de timp, însă acest lucru trebuie făcut exclusiv cu utilizarea ambalajului. Brânza neambalată se acoperă imediat cu crustă uscată, care poate fi numită cu dificultate delicatesă.

3. NU UTILIZAȚI FOLIA ALIMENTARĂ PENTRU AMBALAREA BRÂNZEI

Brânza trebuie să „respire” în frigider. De aceea, folia ermetică de plastic nu este foarte potrivită pentru păstrarea acestui aliment. Dacă nu are contact cu oxigenul, gustul brânzei se poate modifica semnificativ — spre latura rea. Cel mai bine ar fi să utilizați hârtia sau folia alimentară perforată în calitate de ambalaj.

4.BRÂNZA NU SUPORTĂ CONGELAREA

Orice tip de brânză trebuie să fie păstrat pe raftul inferior al frigiderului. Congelarea poate să transforme chiar și cea mai proaspătă și suculentă brânză într-o substanță neapetisantă. Acest lucru se referă îndeosebi la mozzarella, gustul căreia este nemaipomenit de sensibil la oscilațiile termice.

5. TĂIEREA ÎN FELII TRIUNGHIULARE

Brânzeturile nu se taie întâmplător în felii triunghiulare — doar astfel o singură felie poate cuprinde tot spațiul de la marginea până la centrul rondelei de brânză. Acest aspect este important din punctul de vedere al fermentației, deoarece gustul se poate modifica semnificativ în diferite puncte ale rondelei de brânză.

6. NU ÎNDEPĂRTAȚI COAJA DE PE BRÂNZĂ

Brânza adevărată are întotdeauna o crustă densă naturală, care se formează în timpul procesului de maturare. Ca regulă, ea are un gust mai intens decât „pulpa” brânzei. Nu trebuie să o îndepărtați — eticheta de servire a brânzei presupune prezentarea acesteia cu tot cu coajă.

7. NU CUMPĂRAȚI BRÂNZĂ RASĂ

Gustul brânzei rase în prealabil, care se vinde în supermarket-uri, nu se poate compara cu cel al brânzei date prin răzătoare chiar înainte de utilizare. Investiți într-o răzătoare bună și nu vă mai uitați vreodată la brânza rasă de pe rafturile magazinelor.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...