Înghețată de banane – perfectă, fără zahăr, agenți de îngroșare și produse lactate! - Retete-Usoare.eu

Înghețată de banane – perfectă, fără zahăr, agenți de îngroșare și produse lactate!

Banana reprezintă un fruct perfect pentru desert. Are un gust intens și fin în același timp, este dulce, nutritiv și plin de proprietăți benefice. Nu e de mirare că cocktailurile de banane sunt foarte întrebate. Oare ce schimbări vor avea loc dacă înghețăm banana? Despre cum să folosiți o banană congelată, astăzi aflați de la noi.

Cel mai simplu este să pregătiți înghețată de banane. Pentru asta aveți nevoie doar de câteva banane și un topping. Vă prezentăm rețeta înghețatei de casă, din banană. Folosiți biscuiți fărâmițați ( se potrivesc cei de ghimbir), ciocolată rasă și scorțișoară. O combinație perfectă va fi și sos de ciocolată cu nuci.

INGREDIENTE:

-4 banane;

-50 gr de biscuiți;

-100 gr de ciocolată neagră;

-scorțișoară – după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați bananele și puneți-le într-o pungă, care se închide ermetic. Dați fructele la congelator pentru 2 ore. Radeți ciocolata și fărâmițați biscuiții.

2.Scoateți bananele, le faceți bucăți și le puneți în mixer. Striviți bananele până devin piure de fructe cremos.

3.Ați obținut o compoziție asemănătoare cu un sorbet de banane, vă rămâne doar să aranjați frumos și să decorați cu biscuiți și ciocolată.

Este foarte important să cunoașteți condițiile de păstrare a acestor fructe delicioase, pentru a vă putea bucura de ele cât mai mult timp.

Puteți experimenta cu toppingul sau să adăugați dulceață, cert este că această înghețată întotdeauna va fi cel mai gustos și răcoros desert, fiind foarte rapid de pregătit și foarte sănătos și nutritiv.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...