Îngrășământ vitaminos pentru castraveți. Încep să rodească instantaneu!

Vrem să vă povestim despre un stimulator de creștere, care intensifică dezvoltarea castraveților de 10 ori. Astfel veți obține tufe puternice și sănătoase de castraveți, care vor rodi mai bine. Drept rezultat, vă veți putea bucura de o recoltă timpurie. Soiul castraveților nu are importanță: puteți să le fertilizați pe toate cu această soluție. Ea este folositoare și sigură, dacă se prepară strict după rețetă: altfel poate să dăuneze culturilor. 

Îngrășământul se aplică la sfârșitul lunii iunie și pe parcursul lunii iulie, o dată la 15 zile. În această perioadă castraveții de pe tufe încep să crească activ și, de aceea, ele au nevoie de nutrienți, ca să poată susține dezvoltarea lor. Dacă substanțele nutritive sunt insuficiente, castraveții rămân mici sau, în cel mai rău caz, se îngălbenesc și cad de pe tufe.

AVEȚI NEVOIE DE:

-10 litri de apă stătută (la temperatura mediului);

-un borcan de 1 litru de cenușă de lemn (cernută în prealabil).

MOD DE LUCRU:

1.Turnați apa stătută într-un vas încăpător. Adăugați cenușa de lemn. Amestecați foarte bine.

2.Lăsați cenușa să se macereze pe parcursul a 12-24 ore.

3.Înainte de fertilizare irigați bine solul de la baza fiecărei tufe de castraveți. Apoi amestecați soluția de cenușă și turnați câte 1 litru din ea sub fiecare plantă. Fertilizarea trebuie realizată pe înserate, când soarele nu mai este arzător.

Cenușa de lemn conține peste 30 elemente minerale folositoare, care contribuie la dezvoltarea optimă a culturilor legumicole în toate perioadele de vegetație, îndeosebi în cea de rodire. Datorită macerării cenușii, ele devin ușor asimilabile pentru plante (de aceea, rezultatul fertilizării este observat rapid: tufele de castraveți rodesc din abundență). Dintre acestea menționăm:

-Potasiul — necesar pentru dezvoltarea masei vegetative.

-Calciul — necesar pentru înflorirea și legarea abundentă a fructelor. 

-Sodiul — responsabil de echilibrul hidric din celulele plantelor și alcalinizarea solului acid. 

-Fosforul — contribuie la dezvoltarea sistemului radicular. 

-Siliciul — susține asimilarea radiculară a microelementelor din sol. 

-Magneziul — participă la procesul de fotosinteză, accelerează creșterea plantelor și asigură dulceața legumelor.

Spor la grădinărit!

New