Îngrășământul din drojdie — pentru fertilizarea roșiilor, castraveților și altor culturi legumicole!

Pe lângă faptul că stimulează creșterea, înflorirea și rodirea plantelor, acest îngrășământ le protejează de mană și alte afecțiuni micotice. Puteți să fertilizați orice culturi legumicole cu el.

AVEȚI NEVOIE DE:

-3 litri de apă caldă (36-37°C);

-10 linguri de zahăr;

-11 g de drojdie uscată;

-10 litri de apă stătută (pentru diluarea soluției concentrate).

MOD DE LUCRU:

1.Turnați apa caldă într-o sticlă de plastic, cu volumul de 6 litri (sau alt recipient cu volumul de minim 2 ori mai mare decât cel al apei). Adăugați zahărul și drojdia uscată. Amestecați.

2.Lăsați soluția obținută să fermenteze pe parcursul a 4-10 ore, într-un loc cald, dar ferit de razele directe ale soarelui.

Pregătiți îngrășământul dimineața și folosiți-l seara, după ce apune soarele sau când el nu mai este arzător.

3.Turnați 10 litri de apă într-o găleată sau într-un lighean mare. Adăugați soluția concentrată de drojdie. Amestecați.

4.Udați în prealabil solul din jurul plantelor, care urmează să fie fertilizate. Apoi turnați câte 1 litru de soluție de drojdie la baza fiecărei plante. Aceasta este fertilizarea radiculară, care asigură mineralele și vitaminele necesare plantelor.

5.Turnați soluția de drojdie într-un recipient dotat cu pulverizator. Stropiți frunzele culturilor cu ea. Aceasta este fertilizarea foliară, care protejează plantele de mană și alte afecțiuni micotice.

Drojdia constă din ciuperci, minerale și vitamine. Ea ocupă locul de pe frunzele și tulpinile plantelor, împiedicând dezvoltarea ciupercilor patogene. Dacă veți stropi plantele cu soluție de drojdie o dată la 15 zile, veți avea doar culturi sănătoase și fertile.

6.Tufele de castraveți se fertilizează o dată la 10-12 zile, iar restul culturilor legumicole — o dată la 15 zile. Realizați fertilizarea pe înserate, după apusul soarelui, pentru ca soluția de pe frunze să nu se evapore. De asemenea, vremea trebuie să fie liniștită și caldă.

Trebuie să știți că atunci când încep ploile persistente și vremea se răcește, plantele își încetinesc toate procesele metabolice și încetează să mai crească. Fertilizările aplicate în aceste perioade sunt absolut inutile.

Nu realizați fertilizarea culturilor legumicole mai des decât o dată la 15 zile (sau 10-12 zile în cazul castraveților), deoarece astfel se va dezvolta doar masa lor vegetativă și puteți rămâne fără recoltă. Totul trebuie să fie cu măsură!

Spor la treabă!

New