Îngrășământul necesar pentru cultivarea căpățânilor mari și sănătoase de usturoi!

Dacă cultivați usturoiul în grădina dumneavoastră, trebuie să citiți acest articol. Vă vom povesti despre fertilizarea primăvăratică a usturoiului, pe care în niciun caz nu trebuie să o ratați: această cultură are nevoie de azot, ca să ofere o recoltă bogată. Chiar dacă ați fertilizat solul cu compost sau humus în timpul toamnei (înainte de plantarea usturoiului), apa de ploaie și cea rezultată din topirea zăpezii determină pătrunderea lui în straturile mai profunde, iar stratul superficial rămâne sărac în nutrienți și trebuie fertilizat. Bineînțeles, puteți să folosiți ureea pentru fertilizarea usturoiului, dar noi preferăm utilizarea amoniacului: el reprezintă o sursă bună de azot, este asimilat repede de plante și simultan le apără de dăunători și ciuperci.

AVEȚI NEVOIE DE:

-2 linguri de amoniac 10%;

-10 litri de apă stătută.

MOD DE LUCRU:

1.Amestecați apa stătută și amoniacul.

2.Înainte de fertilizare udați parcela de usturoi cu apă stătută. Apoi udați-o abundent cu soluția de amoniac, folosind stropitoarea (stropind și cozile de usturoi).

Noi am avut nevoie de 30 litri de soluție pentru o parcelă cu lungimea de 6 metri și lățimea de 1 metru.

3.Peste câteva zile de la această fertilizare veți observa că firele de usturoi devin mai verzi și încep să crească rapid.

Spor la grădinărit!