Înmuierea semințelor de ardei gras în burete de bucătărie înainte de plantare – secretul unei recolte bogate! - Retete-Usoare.eu

Înmuierea semințelor de ardei gras în burete de bucătărie înainte de plantare – secretul unei recolte bogate!

Semințele de ardei pot fi înmuiate și călite, acest proces, pentru grădinarii cărora le plac experimentele, este foarte interesant.

Înmuierea semințelor de ardei înainte de plantare

Fiecare gospodar își alege propria metodă de a înmuia semințele. Iată câteva, cele mai principale:

1.Înmuierea în hârtie igienică – nu prea îmi place, pentru că hârtia se rupe, semințele germinate se separă greu și pot fi deteriorate.

2.Înmuierea în prosop umed de hârtie (sau disc de bumbac) – semințele se așează pe prosopul umed de hârtie, acesta se împăturește, se învelește ermetic într-o pungă de plastic și se pune la loc cald (pe calorifer sau pervaz cald) pentru aproximativ 2-3 zile, până semințele încolțesc, iar apoi se micșorează temperatura.

3.Înmuierea semințelor în burete de bucătărie – o metodă nouă și interesantă, care îmi place foarte mult. Luați 2 bureți și îi udați bine cu apă caldă. Puneți semințele pe unul din ei și acoperiți cu celălalt. Legați bureții cu un elastic și puneți-i într-o pungă de plastic cu blocare (sau îi înveliți ermetic într-o pungă de plastic simplă). Înainte de a închide punga, trebuie să suflați în ea, pentru că dioxidul de carbon are un efect bun asupra germinării semințelor de ardei. Apoi puneți punga la loc cald pentru 1-3 zile (pe calorifer), până semințele germinează.

De asemenea, puteți umezi bureții sau lavetele cu soluție care stimulează creșterea plantelor. Dizolvați 5 picături de soluție într-un pahar cu apă.

De obicei, semințele de ardei gras se înmoaie timp de 3-4 zile. Dacă semințele s-au umflat și au încolțit, acest lucru vorbește despre faptul, că sunt gata pentru plantare.

Pe lângă apa caldă sau soluția de stimulare a creșterii, pentru înmuierea semințelor puteți folosi zăpadă topită (este o adevărată apă vie) în care să adăugați suc de aloe vera. Acestea vor fi o hrană bună pentru plante.

Cât de necesară este procedura de înmuiere a semințelor de ardei? Fiecare grădinar hotărăște individual, pentru că semințele de ardei gras oricum germinează după ce sunt plantate.

Călirea și încolțirea semințelor de ardei gras

Mai există o metodă minunată de înmuierea a semințelor și totodată de călire a acestora. Acest proces are loc atunci, când semințele se umflă la temperatură variabilă. Plantele se călesc și se pregătesc pentru condiții nefavorabile. Mai mult decât atât, plantele călite cresc și înverzesc mai repede. Secretul e simplu, trebuie doar să puneți semințele la înmuiat, alternând temparatura joasă și înaltă.

1.Puneți semințele pe un burete sau o lavetă umedă, le puneți într-o pungă și le dați la frigider pentru 12 ore (peste noapte), la temperature de 0…+1°.

2.Dimineața, puneți semințele pe calorifer pentru 12 ore.

Vă jucați astfel cu semințele timp de câteva zile necesare pentru germinarea lor, aceste indicații le găsiți pe ambalaj. Pentru ardeiul gras sunt suficiente 7-10 zile. Apoi plantați ardeiul în lădițe pentru răsad sau pastile de turbă.

Această metodă de înmuiere a semințelor înainte de plantare va fi foarte benefică pentru plantarea timpurie de primăvară (aprilie – mai, când ziua e cald, iar noaptea este rece). Plantele de ardei vor fi rezistente la temperaturile joase.

Iată cum puteți obține recolte bogate și plante rezistente la condițiile climatice nefavorabile.

Dacă veți încerca această metodă, nu uitați să ne împărtășiți rezultatul, iar prietenilor informația.