Lămâie și făină… Gogoși rapide pentru ceai!

Gogoșele rapide cu lămâie, preparate fără drojdie, la tigaie sau la cuptor!

INGREDIENTE:

-400 g de făină;

-10 g de praf de copt;

-o lămâie;

-80 g de unt moale;

-2 ouă;

-2 linguri de smântână fermentată;

-un praf de sare;

-ulei — pentru prăjit;

-zahăr pudră — pentru servit.

MOD DE PREPARARE:

1.Dați coaja de lămâie prin răzătoarea mică și puneți-o într-un bol adânc. Adăugați ouăle, smântâna fermentată, untul moale, un praf de sare și sucul de lămâie. Amestecați până la omogenizare.

2.Adăugați treptat făina cernută împreună cu praful de copt. Inițial amestecați cu lingura, iar apoi frământați aluatul cu mâinile. El trebuie să fie moale, omogen și nelipicios.

3.Modelați aluatul sub formă de bilă și înveliți-l cu folie alimentară. Dați-l la frigider pentru 30 minute.

4.Divizați aluatul în 2 părți egale.

5.Întindeți fiecare bucată de aluat într-un blat cu grosimea de circa 1 cm. Tăiați-l în pătrățele.

6.Prăjiți gogoșile într-o cantitate mare de ulei încins, pe foc moderat, pe toate părțile, până se vor rumeni. Vă recomandăm să le amestecați frecvent, ca să se rumenească uniform. Apoi transferați-le pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie, ca să eliminați excesul de ulei.

7.De asemenea, puteți să le coaceți în cuptor: așezați-le pe tava tapetată cu hârtie de copt și coaceți-le pe parcursul a 10-15 minute în cuptorul preîncălzit până la 200°C‌.

8.Dacă doriți, puteți să tăvăliți gogoșile prin zahăr pudră sau să le serviți cu alt topping dulce. Textura și gustul gogoșilor coapte și prăjite sunt puțin diferite, dar ele oricum sunt delicioase. Alegeți varianta, care vă place mai mult!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New