Lapte prăjit- un deliciu nemaipomenit! - Retete-Usoare.eu

Lapte prăjit- un deliciu nemaipomenit!

Lapte prăjit – sună fantastic. De fapt, este un desert foarte delicios și simplu de gătit, iar ingredientele sunt disponibile tuturor!

Ingrediente pentru 6 porții:

-0,5 l lapte;
-150 g unt;
-300 g făină;
-150 g zahăr;
-3 ouă;
-250 g pesmete;
-ulei de floarea-soarelui pentru prăjit;
-puțină pudră de scorțișoară;
-coaja de la jumătate de lămâie.

Mod de preparare:

1.Într-o cratiță puneți untul să se topească la foc mediu. Între timp separați albușurile de gălbenușuri.
2.Când untul s-a topit dați focul încet și presărați deasupra 2/3 din făina cernută. Amestecați continuu cu telul timp de 2 minute.
3.Adăugați zahărul și amestecați bine.
4.În compoziție puneți coaja rasă de la o jumătate de lămâie și pudra de scorțișoară. Amestecați bine cu telul pentru ca să iasă uleiul aromat din coaja de lămâie.
5.Turnați laptele și amestecați până când laptele începe să fiarbă. Apoi luați crema de pe foc și lăsați-o puțin să se răcească, 5 minute sunt destule.
6.În cremă adăugați treptat câte un gălbenuș și mixați-l cu telul foarte repede pentru ca să nu reușescă să se întărească.
7.Ungeți cu ulei o farfurie mare și plată, presărați-o puțin cu pesmete.
8.Puneți crema pe farfurie, nivelați-o (în înălțime crema trebuie să aibă 2 cm).
9.Lăsați crema să se răcească și apoi dați-o în congelator pentru 3 ore, aceasta trebuie să se răcească bine pentru ca ulterior să o puteți tăia.
10.Amestecați albușurile cu o furculiță (nu le mixați). Apoi crema întărită tăiați-o pătrate, romburi sau triunghiuri.
11.Acum trebuie să pregătiți totul repede pentru ca crema să nu reușească să se dezghețe. Fiecare bucățică tăvăliți-o prin făină, apoi prin albuș, și la final prin pesmete.
12.Prăjiți bucățile în mult ulei. Uleiul trebuie să fie foarte fierbinte când puneți bucata de compoziție, iar prăjirea acesteia va fi de scurtă durată. Aceste detalii sunt importante pentru ca prăjitura să fie crocantă la suprafață și cremoasă la interior.
13.Puneți prăjiturile pe prosoape de hârtie pentru ca să scăpați de uleiul în plus. Se servesc calde cu sos de mere sau cu dulceață mai lichidă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...