Limbi din aluat de foietaj – un deliciu pufos!

„Limbile pufoase” gătite la cuptor au devenit cele mai preferate copturi în familia mea. Aș vrea să pot să vă redau cât de minunate sunt aceste fursecuri din aluat de foietaj, dar totuși, cel mai bine este să le gustați voi înșivă! Se gătesc foarte ușor, până și un începător în ale culinăriei poate să le gătească ideal. Grăbiți-vă să vă încântați familia cu aceste gustoșenii pufoase, puteți să chemați și vecinii să le guste deoarece ies multe fursecuri!

Ingrediente:

-3 pahare+ 2 linguri de făină (450 g-500 g);
-1 pahar de apă (250 ml);
-1 linguriță de sare;
-1 ou;
-câteva picături de suc de lămâie;
-250 g unt.

Mod de preparare:

1.Formați aluatul: amestecați făina, apa, oul, sarea și câteva picături de suc de lămâie.
2.Din aluatul rezultat întindeți o turtă nu prea mare.
3.Amestecați untul moale cu 2 linguri de făină. Întindeți această compoziție pe suprafața turtei. Apoi strângeți aluatul sub formă de plic.
4.Acoperiți aluatul cu un prosop și dați-l la frigider pentru 20 de minute.
5.Scoateți aluatul din frigider și întindeți-l cu făcălețul, de această dată întindeți-l doar într-o singură direcție. Strângeți aluatul sub formă de plic și dați-l la frigider pentru 15 minute. Repetați procedeul încă o dată.
6.Acum faceți biscuiții. Întindeți aluatul într-o turtă cu grosimea de 1 cm. Tăiați dreptunghiuri de aluat și presărați-le cu zahăr pudră.
7.Umeziți tava cu apă, aranjați bucățile de aluat și dați tava la cuptor. Coaceți la 200-220° până fursecurile sunt coapte.

„Limbile pufoase” sunt gata. Dacă rămâne aluat, mai faceți o porție de fursecuri. Nu doar familia mea iubește acești biscuiți, toate persoanele pe care le servesc îmi cer rețeta.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...