Lipie crocantă cu zahăr — nemaipomenit de gustoasă! - Retete-Usoare.eu

Lipie crocantă cu zahăr — nemaipomenit de gustoasă!

Nu sunt prea dietetice: conțin și făină, și zahăr, și unt. Însă toată familia mea le adoră! M-am bucurat enorm de fascinantul proces de preparare și de aroma nemaipomenită a copturii!

Persoanele, care gustă pentru prima dată această minune crocantă, zâmbesc mulțumite! Am citit undeva că patria istorică a acestei rețete este Spania. Anume evreii, care locuiau acolo, pregăteau acest deliciu. Fără îndoială, ei erau foarte pricepuți la copturi!

INGREDIENTE:

  • 200 ml de apă;
  • 50 g de unt;
  • 50 g de ulei;
  • 130 g de făină;
  • un praf de sare;
  • 3 ouă;
  • 5 linguri de zahăr;
  • scorțișoară măcinată.

MOD DE PREPARARE:

1.Ingredientele necesare sunt foarte disponibile! Veți pregăti un aluat asemănător cu cel opărit. Ca să obțineți niște lipii deosebite, alegeți produse calitative. Este foarte importantă calitatea untului și ouălor (cele mai bune sunt ouăle de casă).

2.Clocotiți apa. Adăugați în ea untul și uleiul. Eu prefer uleiul de măsline.

3.Când untul se va topi, luați cratița de pe foc și adăugați făina și praful de sare în apă. Amestecați aluatul cu o spatulă.

4.Apoi adăugați treptat ouăle, amestecând foarte bine.

5.Așezați uniform aluatul obținut pe o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei.

6.Presărați toată suprafața aluatului cu zahăr și scorțișoară! Dacă nu vă place scorțișoara sau pur și simplu nu o aveți în casă, puteți presăra aluatul doar cu zahăr. Oricum va fi delicios!
7.Coaceți lipia aproximativ 20 minute la 170-180ºC.

8.Rumenă, crocantă, dulce! O puteți servi cu lapte rece, cacao fierbinte, cafea, compot… Va dispărea îndată de pe farfurie! Aceste lipii sunt adorate de copii.

Această lipie va fi suficientă, cel mai probabil, pentru două persoane. Este pur și simplu grozavă! Cel mai mult îmi place, când este fierbinte. Însă o prietenă mi-a spus că familia ei preferă să o servească rece.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...