Mai bun decât cel din comerț! Foarte simplu și gustos! Fără coacere!

Desertul preferat din copilăria noastră! Nu mai cumpărăm brânzicile dulci din comerț, deoarece cele preparate în casă sunt mai gustoase: sunt incredibil de fine și ne place să le acoperim cu glazură crocantă de ciocolată.

INGREDIENTE:

Pentru compoziția de brânză:

-400 g de brânză dulce de vaci (umedă, cu conținut mare de grăsime);

-50 g de zahăr pudră (sau după gust);

-zahăr vanilat — după gust (opțional);

-40 g de unt moale 82%.

Pentru glazură:

-160 g de ciocolată;

-30 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți glazura: mărunțiți ciocolata cu cuțitul sau dați-o prin răzătoarea mare. Puneți-o într-un bol termorezistent.

2.Topiți ciocolata mărunțită pe foc mic, pe bain-marie sau în cuptorul cu microunde.

3.Adăugați uleiul rafinat de floarea-soarelui în ciocolata topită și amestecați foarte bine. Trebuie să obțineți o glazură netedă, omogenă și destul de lichidă.

4.Apoi aplicați glazura în interiorul formelor de silicon, folosind pensula de silicon. Răspândiți-o uniform, în strat subțire, pe pereții și fundul acestora.

5.Dați formele la congelator pentru 10 minute, pentru ca glazura să se întărească bine. 

6.Apoi scoateți-le și ungeți-le cu încă un strat subțire de glazură. Dați-le la congelator pentru alte 3-5 minute. Astfel glazura de pe suprafața desertului va fi uniformă și suficient de groasă, ca să nu se crape.

7.Pregătiți compoziția de brânză: puneți brânza dulce de vaci, untul moale, zahărul pudră și zahărul vanilat într-un bol adânc. Pasați-le cu blenderul până veți obține o compoziție fină și omogenă.

8.Scoateți formele din congelator și, transferând compoziția de brânză într-un poș, umpleți-le cu ea. Răspândiți-o uniform și neteziți-i suprafața.

9.Acoperiți stratul de brânză cu glazură. Excesul poate fi îndepărtat cu ajutorul unui cuțit sau al unei spatule de cofetărie.

10.Dați desertul la congelator pentru 1-1.5 ore, până se va închega complet.

11.Scoateți brânzicile glazurate din forme. Doar priviți cât sunt de apetisante! Și cel mai important este faptul că ele constau din ingrediente naturale și folositoare!

12.Serviți brânzicile glazurate!

Puteți să adăugați cele mai diverse adaosuri în compoziția de brânză, ca să experimentați cu gustul ei.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!