Metodele de combatere a cârtițelor!

După cum știți, cârtițele sunt animale înțelepte, dificil de prins și de alungat din curte și grădină. De aceea, dacă nu reușiți să le prindeți cu ajutorul capcanelor sau să le alungați prin diverse metode, cum ar fi folosirea capetelor și măruntaielor de hering sărat, puteți să încercați varianta de combatere, pe care o vom descrie în acest articol.

Este vorba despre creolină — un compus chimic, cu un miros foarte strident și neplăcut!

AVEȚI NEVOIE DE:

-un cuțit gros;

-un bețișor;

-creolină;

-apă;

-vată;

-pietre;

-sticle de plastic de 1.5 litri.

MOD DE LUCRU:

1.Îndepărtați cu grijă pământul de pe mușuroiul de cârtiță cu ajutorul unui cuțit sau altui instrument plat: străduiți-vă să realizați doar mișcări plane, în direcție orizontală. După ce veți ajunge la nivelul solului, veți observa circumferința orificiului, care duce spre tunelul acestui animal.

2.Luați un bețișor și înfigeți-l cu grijă în interiorul circumferinței respective, ca să desfundați intrarea în tunel. Apoi încercați să găsiți direcția acestuia (de obicei, tunelul are traseu orizontal, care devine ușor vertical la nivelul găurii de la suprafața solului).

3.Dacă ați descoperit mai multe mușuroaie în curte sau grădină, procedați similar cu fiecare dintre ele.

4.Dizolvați 3-4 linguri de creolină în 4-5 litri de apă. Turnați câte un pahar din soluția obținută în fiecare orificiu.

5.Apoi turnați 4-5 picături de creolină pe o bucățică de vată. Îndoiți-o puțin, ca să acoperiți creolina și introduceți-o într-unul dintre orificii. Procedați similar cu toate intrările în tunel.

6.Acoperiți intrările în tunel cu pietre potrivite ca dimensiune, iar apoi și cu pământ. La sfârșit presați bine solul cu piciorul.

7.În mod suplimentar puteți să luați o sticlă de plastic și să o îngropați în sol, astfel încât treimea ei superioară să rămână la suprafața acestuia. Îndepărtați capacul sticlei. Astfel, când va bătea vântul, în interiorul sticlei se va crea un curent turbulent de aer, al cărui zgomot se va răspândi prin tot tunelul, deranjând cârtița (ea are un auz foarte fin).

Cel mai bine ar fi să alungați cârtița din curte sau grădină la începutul primăverii, până în momentul, în care apar puii în cuib (sfârșitul lunii martie — începutul lunii aprilie). După aceasta niciun mod de combatere nu este eficient!

Dacă nu ați reușit să scăpați de cârtițe în timpul primăverii, încercați să aplicați metodele de combatere în timpul toamnei, când puii lor vor părăsi cuibul.

Spor la treabă!

New