Moi, pufoase, aerate și cu umplutură… Sunt adorate de milioane de oameni! Un adevărat hit culinar!

Gogoșile berlineze sunt excepționale! Gustul lor rămâne neschimbat chiar și în următoarea zi după preparare: ele rămân moi, poroase și delicioase. Puteți să le umpleți cu ce vă place sau să schimbați umplutura de fiecare dată, când le pregătiți: gem, cremă, ciocolată, lapte condensat etc. Dacă doriți, puteți să presărați gogoșile berlineze cu zahăr pudră sau să le scufundați în ciocolată topită. Sunt într-atât de gustoase, încât nu poți renunța la ele! De aceea, sunt adorate de o sumedenie de oameni. Nu vă invităm să mâncați gogoși în fiecare zi, dar uneori puteți să vă permiteți un asemenea deliciu. Gătiți cu plăcere!

INGREDIENTE:

-3 gălbenușuri de ouă sau 2 ouă întregi (aluatul preparat cu gălbenușuri este mai fin);

-50 g de zahăr (2 linguri);

-2 g de sare (1/3 linguriță);

-15 g de zahăr vanilat (3 lingurițe);

-270 ml de lapte;

-5-11 g de drojdie uscată (orientați-vă după inscripțiile de pe ambalaj: drojdia trebuie să fie suficientă pentru 500 g de făină);

-500 g de făină (4 pahare de 250 ml);

-50 g de unt (2 linguri);

-350 g de lapte condensat caramelizat (o conservă);

-o linguriță de zahăr pudră;

-ulei rafinat de floarea-soarelui — pentru prăjit.

Din aceste ingrediente veți obține 20 gogoși.

MOD DE PREPARARE:

1.Puneți gălbenușurile, zahărul tos, zahărul vanilat și sarea într-un bol adânc. Amestecați până la omogenizare, adăugând treptat laptele cald (aproximativ 40°C‌).

2.Adăugați o parte din făina cernută și drojdia uscată (dacă drojdia nu este cu acțiune rapidă, dizolvați-o în prealabil în laptele cald și lăsați-o să se activeze). Amestecați.

3.Adăugați treptat făina rămasă și amestecați cu spatula. Când aluatul devine mai consistent, adăugați untul moale în el. Ulterior transferați-l pe suprafața de lucru și frământați-l cu mâinile pe parcursul a 7-10 minute, până devine omogen și nelipicios. Nu vă grăbiți să adăugați multă făină în aluat: el capătă consistența potrivită după frământare. De asemenea, el trebuie să rămână moale, dar să-și mențină bine forma.

4.Modelați aluatul sub formă de bilă și puneți-l într-un bol adânc, uns cu puțin ulei. Acoperiți-l cu un capac și lăsați-l să dospească timp de 40-60 minute, până își va mări volumul de 2-3 ori, într-un loc cald.

5.Transferați aluatul dospit pe masa presărată cu făină și, fără să-l frământați prea mult, întindeți-l într-un blat cu grosimea de aproximativ 1.5 cm.

6.Folosind o formă rotundă, cu diametrul de 7 cm, decupați cerculețe din aluat.

7.Adunați aluatul rămas și frământați-l bine. Acoperiți-l cu bolul, în care a dospit și lăsați-l să se „odihnească” timp de câteva minute. Apoi întindeți-l și modelați alte gogoși din el.

8.Așezați gogoșile pe pătrățele de hârtie de copt (astfel nu le veți afecta forma și porozitatea după ce se vor „odihni”). Acoperiți-le cu un prosop curat de bucătărie și lăsați-le să se „odihnească” pe parcursul a 20 minute.

9.Prăjiți gogoșile într-o cantitate mare de ulei încins, pe foc moderat, pe ambele părți, până se vor rumeni.

În timpul prăjirii puteți să le întoarceți de câteva ori de pe o parte pe alta, ca să se umfle uniform. De asemenea, dacă doriți ca dunga albă din mijlocul lor să fie mai puțin evidentă, scufundați gogoșile în ulei cu furculița, ținându-le astfel timp de câteva secunde.

10.Transferați gogoșile pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie, ca să eliminați excesul de ulei.

11.După ce gogoșile se vor răci, puteți să realizați câte un orificiu mic în fiecare dintre ele și să le umpleți cu lapte condensat caramelizat sau altă umplutură potrivită.

12.Dacă doriți, presărați gogoșile cu zahăr pudră.

13.Serviți gogoșile berlineze cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New