Mușchi de vită crud uscat! - Retete-Usoare.eu

Mușchi de vită crud uscat!

Cumpărați o bucată de carne bună – mușchi (mie îmi place carnea care are doar un strat foarte subțire de grăsime, aproximativ 1 mm, pe când colega mea folosește ceafa, pentru că îi plac fâșiile de grăsime). Apropo, mușchiul de vită gătit acasă va ieși de două ori mai ieftin decât cel din comerț, pe când gustul nici nu se compară!

INGREDIENTE:

 • mușchi de vită;
 • 3 l de apă;
 • 500 gr de sare gemă;
 • condimente pentru salam de casă sau mix de condimente (chimen, coriandru, piper, mărar uscat).

MOD DE PREPARARE:

 1. Fierbeți apa.
 2. Adăugați sarea, iar după ce se dizolvă complet, luați apa de la foc și lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei.
 3. Puneți carnea în această sărămură și lăsați-o pentru 24 de ore, la temperatura camerei (nu dați la rece!).
 4. A doua zi, scoateți carnea și uscați-o cu un prosop de hârtie.
 5. Masați mușchiulețul cu condimente. Puteți folosi condimentele din comerț pentru salam de casă, pentru slănină sau puteți pregăti propriul amestec, acesta va fi și mai gustos, din chimen, coriandru, piper și mărar uscat. Cu cât mai multe condimente veți folosi, cu atât mușchiulețul va fi mai gustos.
 6. Puteți presa puțin carnea cu un pasator de cartofi. Acoperiți carnea cu un prosop și dați-o la frigider pentru încă 24 de ore. A doua zi, puneți carnea aromatizată din belșug pe un tifon și împăturiți-o strâns.
 7. Legați carnea cu o sfoară, lăsând o codiță. Atârnați mușchiulețul într-un loc comod în bucătărie, iar dacă îl pregătiți vara, atunci afară. Peste 3-4 zile, dați carnea la frigider, dacă o veți mânca la moment, sau la congelator, dacă ați pregătit-o pentru o sărbătoare.

După ce veți încerca acest mușchiuleț de vită pregătit acasă, pe cel din comerț nici nu veți dori să-l mai gustați!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...