Nu mai cumpărați ghimbirul! Cultivați-l de sine stătător!

Uneori, când cumpărăm ghimbir și-l păstrăm la temperatura camerei, putem să observăm că el încolțește. Asemenea rădăcini pot fi folosite pentru plantarea și cultivarea ulterioară a ghimbirului în condiții casnice!

AVEȚI NEVOIE DE:

-o bucată de rădăcină de ghimbir, care a încolțit;

-un ghiveci larg (nu este neapărat să fie foarte adânc);

-granule de cheramzit;

-substrat universal și substrat pentru cactuși (amestecate în proporții egale) — substratul pentru ghimbir trebuie să fie nutritiv, bogat în fosfor și afânat, ca să asigure un drenaj bun;

-apă stătută;

-o pungă de plastic.

MOD DE LUCRU:

1.Bucata de ghimbir, pe care vreți să o plantați, trebuie să prezinte 1-2 colți activi (sau mai mulți, dacă vreți să cultivați planta în scop decorativ) și să aibă secțiunile uscate. Dacă ele sunt proaspete, pur și simplu țineți ghimbirul la temperatura camerei, ca să le uscați.

2.Puneți un strat de câțiva centimetri de granule de cheramzit pe fundul ghiveciului ales.

3.Adăugați substratul în ghiveci, umplându-l aproape complet — lăsați un spațiu cu înălțimea de 3-4 cm în partea lui superioară.

4.Realizați câte o adâncitură de aproximativ 5 cm în substrat pentru fiecare bucată de ghimbir. Așezați-le în adâncituri, astfel încât colții lor să fie orientați în direcție orizontală și să se afle la distanță de pereții ghiveciului. De asemenea, străduiți-vă să lăsați spațiu liber între bucățile de ghimbir, ca să poată crește.

5.Acoperiți complet bucățile de ghimbir cu substrat. Nu trebuie să le acoperiți cu mult sol!

6.Umeziți substratul cu apă stătută. Gradul de umezeală a substratului trebuie să fie moderat (nici prea uscat, nici prea ud), pentru a evita uscarea sau putrezirea ghimbirului plantat.

7.Puneți ghiveciul într-un loc cald și luminos. Acoperiți-l cu o pungă de plastic până vor apărea lăstarii, ca să creați efectul de seră. Nu uitați să mențineți umiditatea moderată a solului!

8.Peste 14 zile de la plantare noi am verificat ce se întâmplă în ghiveci. Am dezgropat cu grijă bucățile de ghimbir și am observat că ele au eliberat rădăcini, iar colții lor au crescut în volum.

9.Peste 21 zile de la plantare:

10.Peste 31 zile de la plantare:

11.Dacă cultivați ghimbirul în scop decorativ, nu-i dezgropați rădăcinile în timpul iernii, după uscarea părții vegetative. Procedați astfel pe parcursul câtorva ani. Primăvara planta începe iarăși să se dezvolte.

Spor la grădinărit!

New