O idee creativă și interesantă de utilizare a bucățelelor inutile de material!

Resturile și peticele de material reprezintă o adevărată comoară pentru meșterițele creative. Ele pot crea elemente decorative minunate din lucruri aparent inutile. Astfel resturile de material pot fi transformate într-o pernuță frumoasă și confortabilă pentru scaun.

Ca să vă ușurați munca, pregătiți 2 șabloane de carton: unul cu dimensiunile de 11 x 11 cm, iar altul — cu dimensiunile de 14 x 14 cm. Decupați pătrate cu latura de 14 cm din peticele mai mari. Iar din restul tăiați pătrate cu latura de 11 cm.

Numărul necesar de pătrate depinde de mărimea scaunului sau fotoliului, pentru care se coase pernuța.

Suprapuneți pătratele cu latura de 11 cm, după care îndoiți-le pe diagonală, ca să se transforme în triunghiuri și realizați o tăietură mică în mijlocul lor. Drept rezultat, va apărea un orificiu în mijlocul fiecărui pătrat.

Suprapuneți un pătrat mic și un pătrat mare, fixându-le cu cârlige sau cleme, astfel încât latura confecției rezultate să aibă lungimea de 11 cm. Ca să obțineți acest lucru, realizați falduri în mijlocul pătratului mare.

Coaseți toate pătratele suprapuse la mașina de cusut.

Așezați pătratele pregătite pe masă, în ordinea, în care vreți să le vedeți pe pernuță și uniți-le cu ajutorul acelor cu gămălie.

Coaseți toate elementele la mașina de cusut.

Umpleți pătratele cu sintepon sau altă umplutură pentru geci/jucării prin orificiile de pe dosul viitoarei pernuțe. Închideți găurile prin coasere cu ață potrivită ca culoare.

Pentru ca fața inferioară a pernei să arate mai îngrijit, pregătiți o bucată de material, cu dimensiunea puțin mai mare decât cea a pernei.

Puneți un strat de sintepon pe materialul pregătit, iar apoi așezați perna pe el. Îndoiți marginile materialului, formând margini frumoase pentru pernă. Uniți toate elementele prin coasere cu ață potrivită ca culoare.

Pernuța cusută din petice de material este foarte simpatică. Ea vă va oferi o atmosferă plăcută și confortabilă în timpul lucrului sau odihnei.

Spor la treabă!

New