O metodă eficientă de curățare a covoarelor!

Cum puteți să curățați covorul de murdărie, praf și pete vechi în condiții casnice?! Deseori această sarcină este chiar dificilă, deoarece impuritățile pătrund profund în țesătură și îndepărtarea lor necesită mult timp, efort și bani.

De aceea, vrem să vă oferim rețeta unei soluții eficiente pentru curățarea covoarelor, care se prepară ușor, din ingrediente disponibile. Ea nu numai curăță excelent covoarele, ci și le oferă aromă plăcută și culoare intensă.

AVEȚI NEVOIE DE:

Pentru un covor cu dimensiunile de 2 x 2.8 m:

-1 litru de apă caldă;

-2 linguri de bicarbonat de sodiu;

-8 linguri de oțet de masă 9%;

-4 linguri de soluție de spălat vasele sau 2 linguri de detergent pentru rufe (în cazul, în care covorul este colorat, alegeți un detergent fără agenți de albire).

MOD DE LUCRU:

1.Bateți bine covorul și curățați-l cu aspiratorul. 

2.Apoi amestecați 600 ml de apă caldă cu 2 linguri de bicarbonat de sodiu și 4 linguri de soluție de spălat vasele.

3.Folosind un burete, spumați bine soluția și  răspândiți spuma pe suprafața covorului. După ce veți acoperi o porțiune, frecați-o bine cu o perie cu asprime medie, ca să înlăturați părul și alte impurități.

4.După aceasta acoperiți iar covorul cu spumă și lăsați-o să acționeze pe parcursul a 30-60 minute.

5.Amestecați 400 ml de apă cu 8 linguri de oțet. Răspândiți soluția obținută cu buretele pe covor și frecați-l repede cu peria. Oțetul va interacționa cu bicarbonatul de sodiu și veți obține multă spumă purificatoare.

6.Îndepărtați spuma și murdăria de pe covor cu o cârpă înmuiată în apă caldă.

7.Lăsați covorul să se usuce pe o suprafață plană.

8.Apoi aspirați-l încă o dată.

9.Noi am curățat doar jumătate de covor, ca să vă prezentăm diferența dintre covorul murdar și cel curățat:

10.Înainte de a începe curățarea covorului, vă recomandăm să testați soluția respectivă într-un colț mai puțin vizibil. Dacă după uscarea lui nu apar modificări, înseamnă că puteți curăța fără griji covorul cu bicarbonat de sodiu și oțet.

Spor la treabă!