O metodă excelentă de înrădăcinare a butașilor de coacăz în doar 7 zile!

Pentru ca butașii de coacăz să se înrădăcineze rapid și sigur, trebuie să cunoașteți câteva caracteristici ale procesului respectiv și să luați în considerație o serie de aspecte și subtilități. Excluderea putrezirii butașului și dezvoltarea unui sistem radicular bun și puternic pot fi realizate în doar 7 zile. Este chiar real!

Mai întâi trebuie să tăiați butași cu 5 muguri viabili. Ei nu trebuie să fie prea subțiri, deoarece astfel veți obține plante foarte firave.

Primul secret constă în faptul că butașii trebuie puși în apă, acoperindu-i până la înălțimea de maxim 2 cm. Astfel apa nu va fi prea multă și viitoarele rădăcini vor avea acces la suficient oxigen. Pe măsura evaporării apei, puteți să o completați câte puțin. Orice vas este potrivit pentru înrădăcinare: de exemplu, un simplu borcan de sticlă.

Al doilea secret este apa cu miere (o lingură de miere la 1 litru de apă), care reprezintă un stimulator excelent pentru dezvoltarea sistemului radicular.

Al treilea secret se rezumă la secțiunile realizate cu cutterul (3-4 tăieturi): cu lungimea de 1.5-2 cm, acolo unde se vor forma rădăcinile.

Al patrulea și cel mai important secret: temperatura de 25°C, care trebuie menținută constant. Dacă vreți să înrădăcinați butașul de coacăz pur și simplu pe pervaz, acest lucru va dura aproximativ 3-4 săptămâni, deoarece pervazul este rece și apa, în care stă butașul, tot se răcește. Există și riscul de putrezire.

Dacă temperatura este menținută constant în intervalul 23-25°C, apa din recipient nu este prea multă, iar butașul nu este foarte subțire, atunci propriu-zis peste o săptămână veți observa apariția frunzulițelor verzi și dezvoltarea sistemului radicular.

Anume atâta apă trebuie să fie în vasul cu butașii, ca să fie asigurat accesul oxigenului.

Spor la grădinărit!