O metodă interesantă de semănare a semințelor de morcov! Pentru o recoltă mare!

De principiu, cel mai bine ar fi să semănați semințele de morcov în 2 etape: la sfârșitul lunii aprilie și în a doua jumătate a lunii mai. Primii morcovi pot fi cultivați în timpul verii, iar cei semănați în mai sunt potriviți pentru păstrarea pentru iarnă și se cultivă mai ușor: răsar repede, nu sunt afectați de musca morcovului și nu sunt invadați de buruieni, deoarece acestea pot fi îndepărtate înainte de semănare.

Există mai multe metode de pregătire a semințelor pentru plantare. Una dintre ele constă în învelirea semințelor într-o cârpă și îngroparea lor în sol (la adâncimea unei cazmale), iar după o săptămână ele pot fi scoase și semănate.

Altă metodă: înveliți semințele într-o cârpă umedă, pe care trebuie să o puneți într-o pungă de plastic și să o dați la frigider (pe raftul inferior al acestuia). Peste o săptămână semințele vor fi pregătite pentru plantare.

A treia metodă, pe care o vom descrie mai detaliat, este semănarea semințelor de morcov cu ajutorul lipiciului din amidon de cartofi, care se prepară dintr-un litru de apă și 3 linguri de amidon de cartofi: încălziți apa, după care adăugați amidonul dizolvat într-o cantitate mică de apă în ea și, amestecând continuu, fierbeți soluția obținută pe parcursul a 1-2 minute. Lăsați-o să se răcească.

Adăugați 4 g de semințe de morcov și 1 g de semințe de ridichi în soluția de amidon: încorporați-le treptat în ea, ca să nu se lipească între ele. Ridichile vor răsări repede și vor indica rândul, pe care au fost semănați morcovii. Astfel veți putea săpa grădina, fără să vă îngrijorați că veți tăia și morcovii odată cu buruienile. De asemenea, când veți culege ridichile, veți rări totodată și morcovii.

După ce veți pregăti șanțul de plantare, udați-l bine cu apă combinată cu un îngrășământ bogat în potasiu (noi am folosit humat de potasiu): respectați instrucțiunile de pe ambalajul acestuia. Lăsați apa să pătrundă în sol.

Apoi turnați în jet subțire soluția de amidon și semințe în șanț, amestecând-o periodic. Cel mai bine ar fi să folosiți un vas cu vârf subțire în acest scop.

După aceasta plantați câteva cepșoare (arpagic) pe rândul de morcov, lăsând spații de 40 cm între ele. Astfel veți avea parte de ceapă verde și veți alunga musca morcovului din grădină, deoarece ceapa este un repelent excelent pentru ele.

Acoperiți șanțul cu sol, dar fără să adânciți excesiv semințele.

Apoi acoperiți parcela cu peliculă. Astfel solul se va încălzi bine și semințele vor răsări repede. Cum numai veți observa primii lăstari de ridichi, înlocuiți pelicula cu folie de protecție pentru plante și așteptați răsărirea morcovului.

Spor la grădinărit!

New