O metodă super simplă de înrădăcinare a cățeilor de usturoi! Aveți nevoie doar de apă și o sticlă de plastic!

Folosind această metodă simplă și disponibilă, înrădăcinarea usturoiului poate fi accelerată și simplificată de câteva ori. Peste doar o săptămână cățeii de usturoi vor fi pregătiți pentru plantarea în grădină!

Tăiați partea superioară a sticlei de plastic.

Tăiați o bucată de plastic de lângă gura sticlei, după care răsturnați-o și introduceți-o în sticlă. Porțiunea excesivă a sticlei poate fi, de asemenea, tăiată.

Astfel căpățâna de usturoi va sta ușor la suprafața sticlei, fără să cadă în ea. Tăiați puțin suprafața căpățânii (locul, din care cresc cozile verzi) și așezați-o pe sticla pregătită, punând-o cu mustățile în jos. Sticla trebuie să fie umplută în prealabil cu apă. Lăsați usturoiul să se înrădăcineze într-un loc însorit.

Nu mai trebuie să faceți altceva! Peste 7 zile veți observa cum căpățâna de usturoi prezintă rădăcini și începe să dezvolte cozi verzi.

Mai rămâne doar să separați cu grijă cățeii căpățânii (este foarte ușor) și să-i plantați în grădină. Efort minim și rezultat maxim — toți cățeii de usturoi vor dezvolta rădăcini puternice și se vor transforma în tufe frumoase!

Spor la grădinărit!