O rețetă universală de marinare a ciupercilor prin metoda fierbinte!

O gustare minunată pentru orice masă. Ciupercile ies fine, aromate și gustoase.

INGREDIENTE:

Pentru 1 kg de ciuperci fierte:

– 2 linguri de sare;

– 2 căței de usturoi;

– 2 umbrele de mărar.

MOD DE PREPARARE:

1. Alegeți și spălați bine ciupercile. Adăugați-le într-o cratiță cu apă, puneți-o pe foc, acoperiți-o cu un capac și aduceți ciupercile în punctul de fierbere. Din momentul când au început să clocotească, fierbeți ciupercile timp de 30 de minute, îndepărtând periodic spuma și amestecându-le, ca să nu se lipească de baza cratiței.

2. Lăsați-le în apa din cratiță să se răcească până la temperatura camerei.

3. Spălați ciupercile în câteva ape. Când le veți scoate din ultima apă, să le scurgeți cu mâinile, însă nu prea tare. Să lăsați un pic de zeamă, deoarece ea va fi saramura în care acestea se vor marina în continuare.

4. Transferați ciupercile într-un bol încăpător și condimentați-le cu sarea, usturoi feliat și adăugați umbrelele întregi de mărar. Amestecați-le cu mâinile.

5. Adăugați deasupra acestora o farfurie cu o greutate, astfel încât zeama ciupercilor să se ridice deasupra lor. Puneți-le în frigider pentru două zile.

6. Înlăturați umbrelele de mărar și transferați ciupercile într-un borcan. Acoperiți-l cu un capac din plastic. Peste o lună acestea vor fi bune de mâncat.

Înainte să le serviți pe masă, adăugați puțină verdeață, ceapă verde și ulei vegetal. Savurați aceste ciuperci moi, aromate și gustoase!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New